Dells danske direktør: Vi er superkede af sexisme-kritik

Direktør Nicolai Moresco fra Dell undskylder, hvis nogen følte sig stødt over det, 'Blærerøven' Mads Christensen sagde om kvinder i it-branchen, da han var moderator ved et stort Dell-event.

Foto: TOBY MELVILLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi er superkede af det, der er sket. Jeg vil godt undskylde, hvis der er en nogen, der føler sig stødt over det, der blev sagt,« siger administrerende direktør Nicolai Moresco fra Dell Danmark til Version2.

Den udmelding kommer på baggrund af den kritik, som Electronista-blogger Christiane Vejlø har rejst på baggrund af 'Blærerøven' Mads Christensens optræden i forbindelse med, at han var moderator ved et stort Dell-event i København tirsdag.

Mads Christensen sagde ifølge Christiane Vejlø blandt andet:

»It-branchen er heldigvis en af de sidste bastioner, som kan holde kvinderne ude.«

Hans udtalelser har ført til flere reaktioner på både Twitter og Facebook og også fra Version2-blogger Anne-Sofie Nielsen.

»Mads Christensens udtalelser afspejler på ingen måde vores holdning,« siger Nicolai Moresco til Version2.

Han oplyser, at Dell ikke på forhånd havde aftalt indholdet af Mads Christensens eget oplæg, men blot havde mødtes med ham forinden for at fortælle, hvilke personer han skulle introducere på scenen. Ifølge Nicolai Moresco ville Mads Christensen selv lave et indslag 'for at få energi i salen'.

»Det var ment som et satirisk indslag. Det er trist, at det har taget denne drejning. Jeg har i dag haft flere kvindelige ansatte, som har fortalt, at de føler sig stødt over debatten,« siger Nicolai Moresco til Version2.

Nicolai Moresco er også blevet kritiseret for at have rost Mads Christensens optræden.

»Det, jeg kommenterede, var hans rolle som moderator, ikke indholdet af hans indslag,« siger Nicolai Moresco til Version2.

Han understreger, at Dell arbejder for balancen mellem kønnene i it-branchen ved blandt andet at tilbyde interne forummer for kvinder på lige fod med andre interessegrupper.

Det er ikke første gang, at Dell bliver mødt af sexime-anklager. I maj 2009 måtte selskabet justere en PR-kampagne for nye netbooks, der blev anklaget for at tale ned til 'det smukke køn' ved at fremhæve muligheden for at finde opskrifter online, holde styr på kalorierne, downloade fitness-videoer og podcaste meditationsmusik. Og i 2008 blev Dell sagsøgt for diskrimination, for ikke at aflønne kvinder på lige fod med mænd og for ikke at forfremme kvinder.