Dell vil være mobilproducent

Den presssede computergigant, Dell, vil nu -måske - give mobilproducenterne kamp til stregen. Dell planlægger at gøre indhug i markedet for smartphones.

Dell skal blandt andet konkurrere med den nye Palm Pre Fold sammen
Læs mere
Hvis Nokia, Sony Ericsson, Samsung, LG og alle de andre troede, at de skulle få lov til at sidde alene med det gigantiske marked for mobiltelefoner, kan de efterhånden godt tro om igen. Nu melder Dell sig nemlig også i kampen om mobilmarkedet. Dermed følger Dell efter en række andre selskaber med oprindelse i IT-branchen, der på det seneste har bevæget sig ind i den mobile verden. Det gælder på Apple med iPhonen, Google med deres android-mobilsoftware, HP med deres iPaq-mobiler, og endda GPS-producenten Garmin.

Dell har i over et år leget med prototyper på en ny smartphone, der lægger sig op ad netop iPhonen eller Blackberryen. Telefonerne vil ifølge forlydender blive baseret på enten Googles Android eller Windows Mobile - eller begge dele. Det er The Wall Street Journal, der bringer nyheden om Dells måske kommende telefon. Dell har ikke selv bekræftet rygtet. Ifølge avisen er det ikke endeligt besluttet at sende telefonerne på markedet.

Nyheden fik dog øjeblikkeligt Dells aktie til at stige.

Smartphone-segmentet har fået alvorlige vind i sejlene de senere år, efter at Resarch In Motions (RIM) Blackberry og Apples iPhone har gået deres sejrsgang blandt mobilkunderne. De stadigt mere avancerede mobiler kan efterhånden fint erstatte en pc til en række af de mere basale opgaver. På det store amerikanske marked kæmper netop Apple og RIM heftigt om markedsandele, men på den nyligt overståede forbrugerelektronik-messe, CES, i Las Vegas lancerede Palm en helt ny og gennemrenoveret model, der skal bringe Palm tilbage i kampen. Modellen var stærkt anmelderrost, og er måske det hidtil mest seriøse bud på en smartphone, der kan konkurrere med iPhonen på brugervenligheden.

Endnu er mobiltelefoner, baseret på Googles Android-system, ikke markedsført i synderlig høj grad - men interessen for teknologien har været enorm.