Dell skifter dansk direktør

Salgsdirektør bliver den tredje topchef på fem år.

Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske PC-gigant Dell henter sin nye administrerende direktør i Danmark indefra.

50-årige Lars Baun Jensen kommer fra jobbet som salgsdirektør i Dell men overtager nu hvervet som dansk landechef - en post, der mildt sagt har været stor rotation på. Lars Baun Jensen bliver således den tredje danske landechef på fem år og får ansvaret for omkring 200 medarbejdere, hvoraf de fleste er i salgsafdelingen.

Han afløser Adam Vieth, som efter kun to år i august forlod selskabet for kort efter at blive salgsdirektør for PCer hos konkurrenten Hewlett-Packard (HP). Lars Baun Jensen har været konstitueret på posten siden da.

Dell Danmarks omsætning er de seneste tre år faldet. I 2014 var den på 315,4 millioner kroner, med et let voksende overskud på 11 millioner kroner.

Midt i stor omstilling

Lars Baun Jensen kom til Dell i august 2011, hvor han først fik ansvaret for salg til mellemstore virksomheder og siden blev overordnet salgsdirektør. Han kom fra Fujitsu, hvor han havde været siden 2006, senest som salgs- og markedsføringsdirektør, og inden da havde han arbejdet 11 år hos IBM, hvor han begyndte sin karriere som sælger.

Dell står midt i en omstilling fra at være en klassisk leverandør af PCer og anden hardware til nu at sælge væg-til-væg-løsninger med også tavle-PCer, software og store server- og netværksløsninger.

Lars Baun Jensen er født og opvokset i Aalborg. Han er far til to piger på 12 år og en dreng på 14 og bor i Lyngby. Fritiden helliges børnene, fodbold, løb og kulturoplevelser.