Delebilsordninger hitter

Finanskrisen sætter skub i delebilsordninger. På landsplan er der nu mere end 5000 medlemmer.

Danske delebilsordninger har oplevet en eksplosiv vækst i tilgangen af medlemmer siden årsskiftet.

Det skriver nyhedsbureauet Newspaq.

Og i januar, der normalt er meget stille, er tilmeldingerne strømmet ind, fortæller Erik Jørgensen, formand for interesseorganisationen Danske Delebiler.

-Folk tænker over, hvordan de skal bruge pengene, og så har de fået øjnene for delebilsordningerne, forklarer Erik Jørgensen til Newspaq.

De sidste otte år har konceptet med delebiler spredt sig til i alt 25 byer i Danmark. Antallet af kunder i de forskellige foreninger og selskabet har ligeledes oplevet en stigning på cirka 50 procent om året.

-Det går ufatteligt godt. Der er nye muligheder, når man har en krise. Så skal folk jo tænke over økonomien, og så er det jo fornuftigt at se på familiens transportbehov," siger Erik Jørgensen.

Det er nemlig økonomien der er afgørende for delebilsordningerne, for i en delebilsordning går flere mennesker sammen om at dele de faste udgifter, der er ved at have en bil. På den måde kan man spare mange penge, frem for hvis man var privat bilejer. Der er nemlig stadig mange udgifter ved at have en bil, selvom den ikke bliver brugt.