Dele af Søndagsavisen kommer på nye hænder

Søndagsavisen sælger en række af de sjællandske udgivelser til Sjællandske Medier for knap 42 millioner kroner.

Søndagsavisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

North Media sælger en række udgaver af Søndagsavisen samt ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade til Sjællandske Medier.

Salgsprisen er på 41,75 mio. kr., lyder det i en meddelelse til fondsbørsen fra selskabet, der samtidig nedjusterer forventningerne til helåret.

De udgaver af Søndagsavisen, der sælges dækker Næstved, Vordingborg, Falster, Ringsted, Holbæk samt i Taastrup, Køge Bugt og på Vestegnen. Udgaverne har et ugentligt oplag på knap 300.000 husstande ud af Søndagsavisens samlede oplag på 1,22 mio. husstande. De repræsenterede en årlig omsætning på 27,9 mio. kr. i 2015.

Sjællandske Medier køber også North Medias ejerandel på 50 pct. i Vestsjællandske Distriktsblade, der udgiver Søndagsavisen i Slagelse, Uge-Nyt samt Skælskør Avis og Korsør Posten. Dermed ejer Sjællandske Medier fremover hele Vestsjællandske Distriktsblade.

North Medias andel af resultatet i Vestsjællandske Distriktsblade udgjorde 1,2 mio. kr. i 2015.

Administrerende direktør i North Media Aviser Arne Ullum glæder sig over frasalget, som han mener, vil styrke produktet:

- At vi samtidig kan styrke kapitalgrundlaget for vores øvrige aviser, er kun positivt, siger Arne Ullum i meddelelsen.

- Markedet for trykte aviser er i forandring, og derfor er det naturligt, at markedet konsolideres. For et par år siden købte vi otte københavnske lokalaviser, fordi vi kunne realisere nogle stordriftsfordele og synergier. Nu sælger vi omvendt nogle udgaver af Søndagsavisen til en mangeårig samarbejdspartner, Sjællandske Medier, som på samme måde kan realisere stordriftsfordele og synergier, fordi Sjællandske Medier allerede udgiveraviser i de områder, aftalen omfatter, siger han videre.Overtagelsen af ejerandelen i Vestsjællandske Distriktsblade finder sted pr. 1. maj 2016, og udgaverne af Søndagsavisen bliver løbende overdraget i perioden 15. maj 2016 til 15. juni 2016.

North Media skruer ned for sine forventninger til 2016 efter frasalget.

Selskabet venter nu en omsætning på 865-915 mio. kr. i indeværende år mod den tidligere forventning om 880-930 mio. kr., mens forventningerne til driftsresultatet (EBIT) før særlige poster sænkes til et underskud på 25-55 mio. kr. mod den tidligere forventning om et underskud på 20-50 mio. kr. på den post.

Samtidig med nedjusteringen præsenterer North Media også udvalgte foreløbige regnskabstal for første kvartal.

Selskabet realiserede i første kvartal en omsætning i niveauet 215 mio. kr., fremgår det, mens driftsresultatet (EBIT) før særlige poster gav et underskud i størrelsesordenen 10 mio. kr. i de første tre måneder af 2016.