DEBAT: Skal Novo-bestikkelse koste hoveder?

Skal det have konsekvenser for ledelsen, at medicinalvirksomheden Novo Nordisk, der ellers svinger den etiske fane, har været involveret i bestikkelsessag? Deltag i debatten.

Foto: Sigrid Nygaard
Medicinalgiganten Novo Nordisk betaler knap 100 millioner kroner i bøde, efter virksomheden har erkendt bestikkelsessag i Irak. Nuværende direktør, Lars Rebien, var også topchef, da Novo Nordisk var involveret i bestikkelsessagen. Bør sagen have konsekvenser for ham?

Ifølge jura-professor fra Aalborg Universitet Lars Bo Langsted er det ikke nødvendigvis Lars Rebien, man kan klandre for de uetiske beslutninger.

”Det afhænger af, hvad der præcist er sket, og hvor de beslutninger er blevet truffet i Novo Nordisk. Jeg har aldrig været tilhænger af, at man fyrede træneren, fordi fodboldspillerne spillede dårligt”, siger han.

Heller ikke ledelsekspert fra CBS Flemming Poulfelt mener, at de seneste informationer betyder, at Lars Rebien må forlade posten.

”Nej, det er jeg ikke sikker på, for Lars Rebien har gjort det rigtig godt, og fordi man får en ridse i lakken, behøver man jo ikke nødvendigvis at forsvinde”, siger han.

Hvad mener du? Hvilke konsekvenser bør bestikkelsessagen få?