Debat: Iværksætteri - er vi seje i Danmark?

Er Danmark gode, middelmådige eller ringe til iværksætteri? Rapporter konkluderer vidt forskelligt, men hvem har ret? Hvem mener du? Er Danmark på rette spor, eller har regeringens initiativer overhovedet ikke hjulpet?

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
I dag offentliggøres GEM-rapporten, der måler iværksætter-niveauet i mere end 40 lande verden over. GEM-rapporten har i mange år været anset som den mest pålidelige internationale undersøgelse, når det gælder iværksætteri. Ifølge GEM-undersøgelsen er Danmark ikke særlig gode til iværksætteri, og sammenlignet med de andre vestlige lande vi normalt sammenligner os med, så er vi groft sagt ikke blevet den mindste smule hverken bedre eller ringere end dem de sidste fem år, hvor regeringen ellers har slået sig op på, at den gør en masse for at fremme iværksætteri og innovation i Danmark.

Bladrer man i de rapporter, der sendes på gaden fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, der hører under økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, så er konklusionen en helt anden. Danmark rykker for vildt indenfor iværksætteri og bider USA i halen. Det passer ikke, siger en af GEM-rapportens ankermænd, professor Torben Bager fra Iværksætterakademiet Idea.

Forvirret? Sikkert.

Men hvad siger du, kære danske iværksætter? Er det en smal sag at starte og bygge en virksomhed op i Danmark? Og hvad siger du, Hr. venturekapitalist - er iværksætterne i Danmark blevet bedre til at få deres virksomheder til at vokse?

Deltag i debatten.