Debat: Er Thorning-Schmidt gal eller genial?

Helle Thorning-Schmidt foreslår et loft for bankdirektørernes lønninger som en del af bankpakken. Tager S-formanden fat det helt rigtige sted, eller er hun fuldstændig på vildspor?

Foto: Keld Navntoft
”Hvis vi skal bruge skatteborgernes penge på en bankpakke, så er det nødvendigt, at vi får stoppet lønfesten i bankerne. Så længe vi bruger skatteborgernes penge på det her, så skal der være et loft over bankdirektørernes løn, og det er inklusive bonusordninger, optioner og andre variable. Det loft skal være på 2,5 millioner årligt. Man har også indført et loft i Tyskland, og jeg synes, at det er helt rimeligt”.

Sådan siger Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt i en kommentar til forhandlingerne om Bankpakken.

”Hvis man vil have adgang til bankpakken, så stiller vi nogle krav. Vi er meget opmærksomme på, at vi ikke må have nogen form for slendrian med skatteborgernes penge. Vi kan ikke leve med, at vi laver en bankpakke, som kommer bankerne – og forhåbentlig også virksomhederne – til gode, og vi så om et år ser, at lønfesten er fortsat. Det er en tand for uacceptabelt for almindelige lønmodtagere,” siger Helle Thorning-Schmidt.Business.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at Business.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i Berlingske Tidende, på www.business.dk eller andre platforme og medier, som drives af Det Berlingske Officin.