De var på nippet til at gå konkurs: Nu tjener dansk smykkefirma millioner igen

Det danske smykkemærke Pilgrim er begyndt at tjene penge igen efter flere år med store underskud. Selskabet mangler dog stadig penge i kassen, viser nyt regnskab.

Pilgrim kørte i årene efter finanskrisen med så store underskud, at smykkefirmaet i 2015 var på nippet til at gå konkurs, indtil Aarhus-rigmanden Claus Hommelhoff, der har tjent sine penge på kapitalforvalteren Formuepleje, i 2015 skød penge i det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark Pressemateriale

Det danske smykkefirma Pilgrim er efter flere år med blødende regnskaber nu på vej tilbage på sporet.

Således havde selskabet et overskud på syv millioner kroner i det forskudte regnskabsår 2018/2019, der netop er blevet offentliggjort i CVR-registret.

Dermed ser det væsentligt bedre ud på bundlinjen end årene før, hvor Pilgrim på to år havde et samlet underskud på mere end 25 millioner kroner. Underskud, der har tæret så meget på egenkapitalen, at den er i minus med knap syv millioner kroner.

Det er dog en fremgang fra året før, hvor den var i minus med 14 millioner kroner, og Pilgrims ledelse skriver i regnskabet, at den forventer at reetablere selskabskapitalen »ved egen indtjening«.

Tæt på konkurs

Pilgrim blev grundlagt i 1980erne af designer Annemette Markvad og var i midten af nullerne en særdeles god forretning med en omsætning på knap en halv milliard kroner og trecifrede millionsoverskud.

Men i årene efter finanskrisen kørte smykkeselskabet med så store underskud, at det i 2015 var på nippet til at gå konkurs, indtil Aarhus-rigmanden Claus Hommelhoff, der har tjent sine penge på kapitalforvalteren Formuepleje, i 2015 købte 49 pct. af virksomheden for et ukendt beløb.

Stifteren Annemette Markvad var indtil marts sidste år adm. direktør. Hun blev erstattet af Christian Broe, der har en baggrund inden for international brandudvikling hos både den sønderjyske skogigant Ecco og senest fra jobbet som direktør for brand og marketing hos sportsmærket Hummel.

Pilgrim forventer også et positivt resultat for 2019/20, skriver ledelsen i regnskabet.

Annemette Markvad har tidligere fremhævet, at selskabet har fremgang i de fleste salgskanaler. Både i de danske butikker og på onlineplatformen tjener virksomheden ifølge stifteren gode penge.

Problemerne i de tidligere regnskabsår skyldes primært en nedskrivning på fem millioner kroner på tre Pilgrim-butikker i Tyskland og ni millioner kroner på et skatteaktiv, som Pilgrim med sin begrænsede eller negative indtjening ikke kan bruge fuldt ud før om mange år.