De usynlige mæglere

Regitze Lund og Helle Lindhardt har arbejdet tæt sammen, siden de søgte samme job i 2005 – og begge blev ansat. I 2010 åbnede de mæglerfirma sammen og har det bedst uden for mediernes søgelys.

Fra venstre de to partnere Regitze Lund og Helle Lindhardt.
Læs mere
Fold sammen

Regitze Lund og Helle Lindhardt kalder sig de usynlige eller anonyme mæglere. For mange af deres opgaver med at sælge eller udleje investeringsejendomme bliver bedst varetaget uden annoncering og mediebevågenhed, men i stedet med målrettet, opsøgende arbejde i deres kontaktnet.

Makkerparret Lund & Lindhardt har indvilget i at deltage i en portrætartikel, fordi den traditionelle rådgivning og formidling for nylig blev udvidet med forhandlingen af vurderingsprogrammet Simpler Systems. Det er forenklet sagt et avanceret regneark, som ikke bare udregner værdien af en ejendom ud fra den mest udbredte metode herhjemme med første års afkast, men derimod med den såkaldte DCF-model, der indregner flere års lejeindtægter, investeringer, driftsudgifter og tomgangsprocent.

Salg af programmet skal blot være en nebengeschäft til mæglergerningen. Men duoen opfatter det danskudviklede program som et godt værktøj for mange investorer med ejendomme, ikke mindst fordi DCF-modellen vinder frem herhjemme. Den er allerede udbredt i mange andre lande, så udenlandske investorer vil ofte have nøgletal i DCF-metermål, inden de skyder penge i danske mursten.

Lund & Lindhardt gør sig mest i kontorer samt bygninger til lager og logistik. Og ofte er kunsten at udfordre kunden.

»Nogle gange kræver det en dyb indånding at give vores uforbeholdne mening til kunden, for den stemmer måske ikke overens med, hvad kunden selv havde forestillet sig med en ejendom. Men det tjener begge parter bedst, og vi lægger vægt på at have langvarigt samarbejde med vores kunder,« siger Helle Lindhardt.

Udlejning og optimering af lejersammensætning er kommet til at fylde mere end forventet, for da de etablerede firmaet i 2010, sang finanskrisen alligevel ikke på sidste vers, så der blev ikke handlet mange investeringsejendomme.

Geografisk er hele Storkøbenhavn deres hjemmebane, men der er bedre plads i omegnen, vurderer de. Mange mæglere har nemlig koncentreret indsatsen om City, som gav mange opgaver, da krisen var dybest.

Søgte samme job

De to partnere er begge kommet til ejendomsbranchen ad omveje, og de mødte hinanden i 2005, da de søgte det samme mæglerjob for at få nye udfordringer.

Helle Lindhardt blev uddannet cand.merc. på CBS og var i en årrække i SimCorp, der leverer avancerede programmer til porteføljestyring. Det indebar en masse rejsedage, og med to små drenge ville hun gerne have et job uden de mange ture til udlandet.

Regitze Lund sad som rådgiver i SEB Private Banking for velhavere og havde sideløbende uddannet sig som ejendomsmægler og valuar.

Derfor søgte de begge det samme job hos Gaarde Erhverv, som ansatte dem begge – og de fandt hurtigt ud af, at de gik godt i spænd, og så småt begyndte de at tale om at oprette virksomhed.

Med Regitze Lunds ord fik de »heldigvis ikke gjort det«, da krisen bragede igennem, men i 2010 tog de springet. Det skete uden at have nogen portefølje på forhånd, så de havde fokus på at holde omkostningerne nede på et minimum og bruger fortsat Helle Lindhardt og familiens privatbolig som kontor og base. Langt det meste arbejde foregår alligevel ude i marken og hos kunderne.

De har hverken planer om at blive et stort mæglerfirma eller at få ansatte. Kunderne er glade for altid at tale med en partner, og de to indehavere trives med at være tæt på alle opgaver.

Tæt på vand

Begge trives også privat med at være tæt på vand.

Helle Lindhardt har i en del år boet med familien i Vedbæk, tæt på Øresund. Her begyndte hun i sommer, kort efter sin 50 års dag, at dyrke kajaksejlades – som supplement til tennis og skiløb samt løbeture, gerne i skoven i nærheden af hjemmet.

Regitze Lund er oprindeligt fra Vig i Odsherred, men har siden elevtiden boet på Frederiksberg. For et år siden flyttede hun med kæresten og hans børn i hus i Rødovre, tæt på Damhussøen – den går eller løber hun gerne en tur omkring.