De ti rigeste reklamedrenge

En ny analyse identificerer 153 millionærer i reklamebranchen. Listen toppes af kendte profiler i branchen som Jan Duckert, Jesper Kunde og Henrik Juul Pedersen.

Det er ikke kun de kreative medarbejdere i reklame-branchen, der tjener mange penge. Ejerne kan også. Udover pæne lønninger og bonusser i form af udbytte, har reklamebranchen på papiret skabt 153 millionærer, fremgår det af en ny analyse.

Da der ikke er offentlig adgang til at undersøge folks personlige formuer, indtægt og skattebetalinger i Danmark skal enhver form for opgørelse over millionærer tages med forbehold.

Men Ole Egholm fra Dansk Brancheanalyse har taget forsøget i reklamebranchen. Han har gennemgået ejerforholdene i 156 virksomheder i ranchen, og har opgjort hvor stor egenkapitalen er i deres ultimative moderselskaber. Denne egenkapital ligger til grund for hans millionærliste, der tæller i alt 153 millionærer.

Millionær-listen toppes af profiler som Jan Duckert fra Wibroe, Duckert & Partners, Jesper Kunde, Kunde & Co samt Henrik Juul Pedersen ligeledes fra Wibroe, Duckert & Partners.

Hertil skal tilføjes, at eksempelvis Jesper Kunde har hævet et samlet udbytte fra Kunde & Co på i alt 48 mio. kr. i årene fra 2002 til 2006. Der er tale om branchens klart største udbytte i perioden. På andenpladsen kommer Jan Duckert med et udbytte på 10,5 mio. kr.

De ti rigeste personer i reklame-branchen: (Person-formue i selskabet (mio. kr.)

1. Jan Duckert (109,9) Wibroe, Duckert & Partners

2. Jesper Kunde (76,1) Kunde & Co

3. Henrik Juul Pedersen (70,8) Wibroe, Duckert & Partners

4. Peter Wibroe (47,3) Wibroe, Duckert & Partners

5. Jørgen Heinrich Jønsson (45,3) Recommended

6. Lars Hagh Petersen (43,2) Recommended

7. Flemming Hald Nielsen (38,4) envision

8. Peter Bysted Andersen (34,4) Bysted

9. Carsten Kaag (29,5) Halbye Kaag JWT

10. Steen Halbye (27,5) Halbye Kaag JWT

Kilde: Dansk Brancheanalyse.