De største forsikringsselskaber tjener stort på færre indbrud

Forsikringsselskaber scorer kassen på færre indbrud. Selvom antallet af indbrud falder, og dermed også erstatningerne, er det kun en ud af landets fire største forsikringsselskaber, der har sænket prisen på indbo.

Arkivfoto. Forsikringsselskaber scorer kassen på færre indbrud. Selvom antallet af indbrud falder, og dermed også erstatningerne, er det kun en ud af landets fire største forsikringsselskaber, der har sænket prisen på indbo. Fold sammen
Læs mere

Selv om tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af anmeldte indbrud er faldet med 30 pct. siden 2011 på landsplan, så har hverken Alm. Brand, Tryg eller Codan foretaget store prisændringer de seneste år.

Det skriver dagbladet Børsen.

»De færre indbrud er en kombination af flere ting. Politiet har gjort en del indsatser samt lavet specielle task force-grupper til at forhindre indbrud og tyveri i hjemmet. Vi kan også se, at flere og flere installerer alarmer. Folk sikrer sig bedre, før de tager hjemmefra,« siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand, til dagbladet Børsen.

Ifølge brancheorganisationen Forsikring og Pension er indtægterne på familieforsikring, der blandt andet dækker indbrud, steget fra 4,5 mia. kr. i 2011 til 4,9 mia. kr. i 2015. Bruttoerstatningerne er i samme periode faldet fra 4,8 til 3,4 mia. kr.

Dog har man hos Topdanmark taget bestik af udviklingen og sænket prisen med 8 pct. i gennemsnittet.

»Vi har ingen planer om at sænke indboforsikringsprisen ned nu, men hvis antallet af anmeldte indbrud til politiet fortsætter med at falde omkring 30 pct. i en seksårig periode, så er det da alt andet lige noget, der giver plads til, at præmien kan blive lavere,« siger Jens Langergaard, kommunikationschef hos Topdanmark, til dagbladet Børsen.

Siden 2011 er det samlede overskud i Tryg, Topdanmark og Alm. Brand steget fra 2,5 til 4,8 mia. kr., skriver avisen.