De rige strømmer til Arbejdernes Landsbank

Velhavende danskere med tunge bankbøger leder efter sikre steder at opbevare deres penge. En del havner hos Arbejdernes Landsbank.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdernes Landsbank er tilsyneladende en ny favorit blandt velhavende danskere.

Banken har fået omkring 1200 nye kunder hver måned det seneste halve års tid, oplyser bankdirektør Gert Jonassen. Det er blandt andet kunder med mere end almindeligt velpolstrede tegnebøger, der søger til arbejderbanken.

- Der kommer kunder, som ikke kommer fra vores nærområde, og som kommer med, hvad jeg vil kalde en pæn portion penge, siger Gert Jonassen til RB-Børsen.

Bankens indlånsbøger svulmer med indeståender på i alt 21,4 milliarder kroner. Det fremgår af halvårsregnskabet for 2010, der viser et overskud efter skat på 56 millioner kroner.

Den 30. september udløber den ubegrænsede statsgaranti for indlån i danske banker og erstattes af en garanti, der dækker 750.000 kroner på en bankkonto.

Hvis kunden fordeler sine penge på konti i forskellige banker, dækkes alle kundens konti, og derfor anbefales det, at folk, der har mange penge på bankbogen, spreder deres indlån.

- En del kunder kommer med portioner af indlån, hvor man godt kan have fornemmelsen af, at de fordeler deres indestående i forskellige pengeinstitutter, siger bankdirektøren.

Gert Jonassen oplyser, at en del kunder også kommer med indlån på mere end 750.000 kroner, og han anser det i den forbindelse for en stor fordel, at Arbejdernes Landsbank ikke har været blandet ind i ejendomsspekulationer, pantebrevskarruseller og andre kreative forretningstiltag, der har gjort kunderne utrygge ved nogle af bankens konkurrenter.

Bankens nedskrivninger er faldet til 93 millioner kroner fra 169 millioner kroner i samme periode sidste år./ritzau/