De kritiske røster blev blødere

Den genvalgte bestyrelsesformand for Brøndby IF, Per Bjerregaard, var syg og udeblev fra den ekstraordinære generalforsamling, hvor tonen var mildere.

Over 1.000 aktionærer var mødt op til en roligere, ekstraordinær generalforsamling i Brøndby IF torsdag aften, hvor bestyrelsesformand Per Bjerregaards plads stod tom på grund af sygdom. Foto: Martin Sylvest Andersen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Frustrationerne i fodboldklubben Brøndby klappede og hujede højt ud i Michael Laudrup Lounge på Brøndby Stadion, da bestyrelsen skulle besvare kritik fra salen under klubbens ekstraordinære generalforsamling. Men frustrationerne var større blandt de 1400 fremmødte aktionærer, end hos deres kritiske talerør, Det Nye Brøndby, der er en gruppe af b-aktionærer, som blandt andet ønsker ændring af aktiestrukturen og mere magt til flere.

Trods et mistillidsvotum fra Det Nye Brøndby undervejs og markante støtteråb til gruppen fra salen var talsmanden efterfølgende anderledes positiv stemt over ledelsen i Brøndby IF.

Arbejdsro efter god dialog

»Vi føler, at Det Nye Brøndby er tættere på indflydelse. Vi har fået skabt en kontakt til bestyrelsen. Og vi har ikke svært ved at se vejen frem for klubben. Vi har fået skabt en god dialog, og nu vil vi give den ny bestyrelse arbejdsro indtil den ordinære generalforsamling næste år,« siger talsmand Troels Johnsen.

Bestyrelsesformand Per Bjerregaard var fraværende på grund af sygdom, og hans længe ventede beretning blev derfor læst op af generalforsamlingens dirigent, advokat Martin Lavesen.

I Per Bjerregaards fravær måtte de to resterende medlemmer af Brøndby IF's stærkt reducerede bestyrelse stå på mål for en del kritik. Det faldt dem svært i flere situationer, da de til salens højlydte morskab ikke havde ansvar for flere af de konkrete forhold, som blev kritiseret.

Ros til Det Nye Brøndby

Tydeligt var det, at Benny Winthers svar var mindre populære end hans kollega i bestyrelsen Finn Andersen, som generelt høstede positive bifald. Det gjorde han ikke mindst, da han bekræftede, at han ønsker at gå samme vej som Det Nye Brøndby.

»Det er et godt forslag fra Det Nye Brøndby. Vi skal arbejde hen mod, at B-aktionærerne får større indflydelse, men det tager tid. Det skal modnes. Der kan gå op imod et års tid,« siger Finn Andersen.

Efterfølgende kunne Benny Winther så bekræfte, at også han og hele den siddende bestyrelse ønsker at gå i retning af at give B-aktionærerne større indflydelse.

»Vi er i bestyrelsen enige om, at vi godt vil tilnærme os dette over en længere tidsperiode. Men jeg har ingen anelse om, hvor langt det tidsforløb er,« siger Benny Winther.

Finn Andersen peger på, at processen mod disse forandringer tager tid, fordi ideerne blandt andet skal modnes i klubbens veteranforening.

»Jeg mener, at det ligger inden for en overskuelig fremtid. Men det er ikke en uge, vi snakker,« siger han.

Større magt til B-aktionærer

Finn Andersen er i bund og grund enig med den model, som Det Nye Brøndby foreslår: Altså større stemmemagt til B-aktionærerne.

»Det Nye Brøndby gør det rigtige. De er demokratiske og stiller gode spørgsmål. De har forberedt sig godt. Det de siger er klogt,« siger Finn Andersen.

Spekulationer om, at Per Bjerregaard skulle stå i vejen for en udvikling med større magt til b-aktionærerne, afviser både Benny Winther og Finn Andersen.

»Nej, jeg føler ikke, at han står i vejen for det,« siger Finn Andersen.

Benny Winther var ikke forundret over, at en stor gruppe aktionærer generelt var negativt stemt.

»Det er de på grundlag af mediernes udgydelser. Man kunne ikke forvente andet,« siger Benny Winther, som således lagde sig op ad formand Per Bjerregaards kritik i beretningen.

Formand: "Virkelighedsfjernt billede"

Bestyrelsesformanden udtrykte frustration over, at medierne, som han ser det, over en lang periode har tegnet et virkelighedsfjernt billede af situationen i klubben.

Den siddende bestyrelse fik indsat de fire kandidater, som den selv havde indstillet, alle fire direktører i mindre virksomheder: Sten Lerche, Bjarne Jensen, Tommy Sommer Håkansson og Johnny Nederskov Nielsen.

Den eneste øvrige kandidat, som blev indstillet af en aktionær i salen, var talsmanden for Det Nye Brøndby, Troels Johnsen, som afviste at stille op.

Ritzau