”De kommer der. Der kommer de!”

Når klokken slår tolv, bliver Apples iPhone 4 frigivet og solgt i Danmark. Til den tid vil Mads og Mike have siddet 25 timer i deres campingstole foran Telia-butikken på Strøget. To gange har de ind til videre set den nye smartphone passere direkte forbi dem.

På Strøget foran Telias butik sad 12 ventende iPhone-fans, da klokken var 08.30 torsdag morgen. To af dem havde ventet siden kl 23 i aftes. Det er (fra venstre) Mads Dydensborg, 17, og Mike Bromberg, 18. Senere på natten kom også Ivan Augustesen, 17, og Kasper Jensen, 16. De næste i køen kom først klokken 7 i morges. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikiolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvor vil du have dem? Halvdelen af bilen er fyldt med dem jo, siger postmanden til Telia-medarbejderen. 

- Du kan læsse dem ind her, svarer han. 

Den gule varevogn holder med kølerhjelmen ind mod butikken. Postmanden stiger ind i sin bil. Sætter i bakgear. Drejer på rattet. Vender vognen. Bakker bagenden hen til glasdørene i Telia-butikken på Strøget i København. De to døre bagtil går op og afskærmer aflæsningen af det dyrebare gods fra folk udefra. Som var det en pengetransport. 

Så begynder postmand og telemænd at læsse brune papkasser sikret med hvide strips fra vogn til butik. 

- Jeg kan sgu se dem, udbryder Mads Dydensborg på 17 år. 

- De kommer der. Der komme de! siger 18-årige Mike Bromberg, mens papkasserne passerer forbi. Sølle en meter væk fra dem.

- Smukke, smukke pakker, dvæler Mads. 

- Så ankom de kraftedeme, gentager Mike. 

Nu kommer den 

Apples iPhone 4 rammer Danmark i dag. Klokken midnat præcis begynder salget af den hypede smartphone.  

Mads og Mike har siddet klar siden klokken elleve i aftes. Når iPhonen frigives klokken 24 i nat, vil de have siddet der i deres campingstole i 25 timer.

Se billederne af de tålmodige

Senere på natten stødte to andre Apple-fans til. De næste i køen kom først klokken syv i morges, og nu sidder der 10 andre mænd og drenge langs Telia-butikkens facade. Venter. 

- Det skal man prøve som Apple-fanatiker, forklarer Mads. 

- Vi har alligevel ikke noget liv, ironiserer hans kammerat, der ejer to bærbare Mac-computere, en iPod og har haft alle versioner af iPhonen. 

Manden fra USA

Tidligere på dagen kom en amerikansk mand forbi. Hvad ventede de på, ville han vide. Drengene forklarede sig, inden den bebrillede USA-mand tog hånden ned i lommen. 

- Is it this one?, spurgte amerikaneren. 

Et splitsekund gik. Så indså drengene, hvad det var, de så: IPHONE 4!!! 

- Narj, han har den! 

De rejste sig. Slog en ring rundt om amerikaneren. Fjernstuderede smartphonen, der ifølge flokken foran Telia-butikken får andre smartphones til at ligne dumbphones. 

Amerikaneren holdt telefonkameraet op foran sig selv og kødranden af iPhone-afficionados. Lod fingeren strejfe touchscreenen og knappen, der udløser blitzen. Klik. 

- Så du, hvor hurtig den var? sagde en af drengene. 

Det kan ikke forklares 

Almindelige dødelige undrer sig: Hvad er det, der får folk til at sidde fladt ned i 25 timer og vente på en dims, blot fordi den har et afbidt æble som logo? 

- Det er det bedste. Det kan ikke forklares. Det er det bare. Når du ikke har prøvet det, forstår du det ikke, siger Mike og tilføjer: 

- Og så er der noget hobby i at sidde i kø. 

4.699 kroner kommer iPhone 4 i en 16 gigabyte-udgave til at koste, hvis man vil have herligheden uden abonnement. 5.499 kroner, hvis den skal rumme 32 gigabyte.  

Inde bag glasfacaden vil Telia efter klokken 24 sælge iPhone 4 med 32 gigabyte. Inkl. afdragsordning i to år og abonnement til 399 per måned til en pris i hele bindingsperioden på i alt: 8.297 kroner.

Lukket land 

De sidste kasser bliver stablet i en højt paptårn i Telia-butikken. Drengene sender lange øjne ind i sprækken mellem postbilens bagdør og butiksfacade. 

Glasdørene lukker til. Bagdørene i postbilen lukker til - klap klap - og kører væk. 

- Det er utroligt, den bil ikke er bedre beskyttet, bemærker Mads.