De IT-kriminelles nye våben er krypterede e-mails

Krypterede e-mails bliver de it-kriminelles nye våben i 2014 lyder forudsigelse fra sikkerhedsfirma. De bliver nemlig tit set som sikre af modtageren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2014 kan du ikke længere vide dig sikker, når du bliver krypterede e-mails. Utøj som spam, phishing og malware vil nemlig også blive sendt i krypteret form. Det forudser sikkerhedsfirmaet Comendo i en pressemeddelelse om nye trusler i året, der kommer.

»I 2014 vil vi begynde at se virus og malware i krypterede e-mails. Spam og phishing vil også blive krypteret. I takt med at krypterede og signerede e-mails vinder større udbredelse, vil de kriminelle drage fordel af den ekstra tillid, som krypterede e-mails bliver vist i virksomheder«, siger Mikkel Winther, der er produktchef i Comendo, som sælger sikkerhedsløsninger til blandt andet e-mail-filtrering.

Mikkel Winther understreger, at en krypteret mail er udtrykt for, at afsenderen er den, som personen udgiver sig for. Men det er ingen garanti for, at han eller hun har rent mel i posen.

I kølvandet på de mange afsløringer om NSAs overvågning kan man også forestille sig, at flere vil begynde at bruge krypterede e-mails som standard, for at beskytte indholdet bedre mod nysgerrige øjne.

Comendos nytårsprognose fortæller også, at det nye år vil byde på en stigning i mængden af malware til smartphones. En udvikling, som Comendo også har registreret i 2013.