De har verdens bedste forretningsklima

Danmark er blandt toppen, når det gælder om have et attraktivt forretningsklima. Det fastslår Verdensbanken i en dugfrisk rapport, hvor de rangordner verdens lande målt på erhvervsklima.

Singapore har verdens bedste erhvervsklima og forsvarer dermed titlen i årets måling fra Verdensbanken. I kølvandet følger New Zealand, USA, Hongkong.

I Norden er Danmark bedst med en placering som nummer fem. Med sin femteplads viser Danmark, at et land både kan have et forretningsvenligt klima og fremvise stærke velfærdsforanstaltninger, skriver Verdensbanken i rapporten.

Derimod taber Sverige pusten internationalt og ryger ned på en 14.plads. Sveriges tynges bl.a. af et stivere arbejdsmarked end herhjemme.

Sammen med de hurtigt voksende økonomier i Indien, Kina, Indonesien og Vietnam viser Egypten en af verden højeste reformtakter, ifølge rapporten. Egypten har bl.a. indført omfattende lettelser for toldhåndtering.

Kina styrter stadig frem på listen. I år forcerer de hele 10 pladser og bliver placeret som nummer 83. Sidste år steg de med 15 pladser.

Congo havner på sidstepladsen blandt de 178 lande i undersøgelsen. Her tager 155 dage og koster fem gange en gennemsnitligt årsløn at etablere et nyt selskab.

Verdensbanken rapport ”Doing Business 2088” bygger på oplysninger fra over 5000 lokale eksperter verden over.

Læs hele rapporten