»De går hjem og trækker i uniformen og så er de tilbage i lufthavnen hurtigst muligt«

Næstformand for de kabineansatte hos SAS, Jean Pierre Schomburg, glæder sig over, at tingene nu kan vende tilbage til normalen, men understreger, at personalet er parat til at genoptage forhandlingerne, så snart muligheden byder sig.

Næstformanden i fagforeningen CAU, Jean Pierre Schomburg, udtaler sig om strejken i SAS. Medarbejderne er klar til at trække i arbejdstøjet igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Allerførst skal han hjem og sove, Jean Pierre Schomburg, der de seneste dage har befundet sig i centrum for den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse blandt kabinepersonalet hos SAS, som næstformand for kabinepersonalets sammenslutning CAU.

Og så snart, han har fået en lur, er han klar til at forhandle igen, så snart SAS-ledelsen er det, understreger han.

For godt nok har kabinepersonalet mandag formiddag besluttet at genoptage arbejdet på strejkens fjerdedag, men det betyder ikke, at de er enige med deres arbejdsgiver.

»Konflikten er slut, men vi er klar til at genoptage forhandlingerne, så snart SAS vender tilbage med et ønske om at forhandle. Uenighederne skal løses ved forhandlingsbordet, ikke gennem strejker,« siger Jean Pierre Schouumburg umiddelbart efter afslutningen på de ansattes møde.

Det blev afbrudt af en kort pause kort før klokken 11, hvor de tilstedeværende fik mulighed for at svare positivt tilbage på SAS' ultimatum.

Det er godt nyt for de mange passagerer, som har været ramt af strejken eller frygtet at blive det. Alene mandag formiddag var 51 afgange og ankomster aflyst i Københavns Lufthavn Kastrup.

»Vores indtryk er, at samtlige 1400 medarbejdere nu vender tilbage i arbejde. De går hjem og trækker i uniformen, og så er de tilbage i lufthavnen hurtigst muligt,« siger Jean Pierre Schomburg.Han glæder sig over, at arbejdsnedlæggelsen nu er slut.

»SAS har lagt et enormt pres på os. Vi er glade for at forholdene nu bliver normaliserede,« siger Jean Pierre Schomburg.

Søndag meddelte flyselskabet, at de ansatte som ikke mandag klokken 12 havde tilkendegivet, at de vil møde ind til deres næste vagt, kunne betragte sig som opsagt.

Kabinepersonalet har hele formiddagen holdt møde om konflikten, hvilket altså mundede ud i beslutningen om at afblæse strejken.

Sagen kerne er, at SAS vil flytte 147 medarbejdere over på den såkaldte Cimber-overenskomst, hvilket vil ændre deres arbejdsvilkår. Blandt andet kan de forvente arbejdsuger på op til 60 timer mod de nuværende 47.

LÆS MERE