»De fremstillede sig som verdensmestre i risikostyring«

Direktøren i Dansk Aktionærforening er målløs efter OW Bunkers pludselige konkursbegæring fredag aften.

OW Bunker i Nørresundby er gået konkurs. Her ses hovedkontoret om aftenen fredag den 7. november 2014, set fra Aalborg-siden af Limfjorden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ubegribeligt, at OW Bunker efter kun syv måneder på fondsbørsen begærer sig selv konkurs. Sådan lyder det fra Dansk Aktionærforenings direktør, som måtte knibe sig selv i armen fredag aften.

»Det er helt ubegribeligt, at et selskab, som blev solgt på at være bundsolidt, kan være forsvundet så hurtigt fra jordens overflade – efter kun syv måneder på børsen,« siger Jens Møller Nielsen, direktør i Aktionærforeningen.

Han er stærkt forundret over, at bestyrelsesformanden i OW Bunker, Niels Henrik Jensen, fredag aften har meddelt omverdenen, at han nu begærer selskabet konkurs.

Dansk Aktionærforening vil kæmpe for, at der bliver placeret ansvar i sagen.

»Det er meget, meget vigtigt, at vi får placeret et ansvar og får fundet ud af, hvad der er foregået. Det billede, vi har set af selskabet, er helt, helt anderledes, end det billede vi fik op til børsnoteringen. Dengang fremstillede OW Bunker sig selv som verdensmester i risikostyring på oliepriser og kreditvurdering af kunderne. Præcis på de to områder er det gået helt utrolig galt. Det er absurd og langt ud over, hvad man kan begribe,« siger Jens Møller Nielsen.

OW Bunker fik over 20.000 aktionærer, da selskabet strøg ind på børsen i februar 2014 og ramte en værdi på over seks mia. kroner. Tidligere har Berlingske fortalt, at flere investorer overvejer sagsanlæg mod de ansvarlige.

En rekonstruktion skulle ellers være forsøgt, og på den var der først deadline 1. december. I det lys er flere kilder forundrede over den pludselige konkursbegæring.