De fleste danskere er trådløse

Nu har mere end halvdelen af danskerne bærbare computere og trådløse netværk i hjemmet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne har nu for alvor taget trådløse netværk og bærbare computere til sig. Det viser den seneste Gallup-opgørelse for TDC. Tilbage i 2004 var det kun 9 procent af danskerne, der havde et trådløst netværk i hjemmet, og kun 20 pct. brugte en bærbar pc. I 2009 var det 52 procent, der havde et trådløst netværk, og 56 pct. brugte en mobil computer. For første gang er det altså flertallet af danskerne, der går på nettet trådløst og bruger en bærbar. De to ting hænger utvivlsomt sammen - der er nok ikke mange, der har lyst til at trække et netværkskabel gennem stuen til den bærbare.

"Kombinationen af trådløst netværk og en bærbar pc har faktisk skabt en lille revolution i den måde, vi bruger internettet på derhjemme. Uanset om man har lyst til at sidde og se web-tv i haven eller bruge pc'en som online kogebog, kan man bare tage den med. Det er jo ikke ret længe siden, man var lænket til sit skrivebord med internetkabel og stationær pc, hvis man ville surfe på nettet," siger TDC's direktør for privatkunder, Jesper Theill Eriksen.

Mens andelen af danskere med bærbare computere altså er tredoblet på fem år, er andelen med trådløse netværk i husstanden mere end femdoblet.

Teleselskabet mener at mobilt bredbånd udgør det næste logiske skridt i denne udvikling, hvor man ikke længere er bundet til at være trådløs inden for hjemmets fire vægge. Og det er jo egentlig et paradoks, at man på den ene side er trådløs og dermed uafhængig af kablets længde, men alligevel er bundet til en bestemt fysisk afstand, hvor det så bare er radiobølgernes rækkevidde der udgør begrænsningen. Det betyder tilsvarende, at computerne bliver endnu mindre, ultramobile, så man kan have dem med overalt.

"Vi er slet ikke færdige med den trådløse udvikling. Næste skridt bliver, at vi ikke kun er trådløse derhjemme på matriklen, men overalt. Den udvikling er allerede godt i gang. Vi ser flere og flere kunder, der køber mobilt bredbånd og de helt små mini-pc'er", siger Jesper Theill Eriksen.