De eksterne

Pengemanden, direktøren, ejendomsmægleren, boligmatadoren, bokseren og rederen skal i de kommende uger give forklaring i den verserende Parken-sag.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup har gennem to måneder givet deres forklaringer på forløbet omkring kursmanipulations­anklagerne i Parken. Nu skal resten af vidnerne ind i retssalen ved Rådhuspladsen. Fælles for dem er, at de alle har haft penge i Parken, og at deres navne er blevet nævnt flere gange i Parken-sagen.

Men ellers er der ikke ret mange fællesnævnere, der kan klistres på Aldo Petersen, Peter Norvig, Hans Henrik Palm, Tommy Thomsen, Flemming Lindeløv og Patrick De Vela. De kommer fra vidt forskellige brancher og med forskellige baggrunde. Nogle er selskabte pengemænd, mens andre er opflaskede i det etablerede erhvervsliv.

Det første eksterne vidne afgav faktisk forklaring i går. Rigmanden Michael Kjær, hvis familie har tjent sine penge på Fredgaard-forretningerne afgav en kort vidneforklaring, der ikke kastet meget andet af sig, end at Flemming Østergaard ikke brød sig om at spilde tiden i bestyrelseslokalet. Men de næste vidner bliver meget interessante, for de har haft en mere central rolle i nogle af fokuspunkterne i Parken-sagen. Der er en hel flok af vidner, der er blevet kaldt ind, og de mest prominente er beskrevet her på siden. Til på mandag har anklagemyndigheden indkaldt tidligere bestyrelsesformand Peter Norvig samt de tre tidligere bestyrelsesmedlemmer Niels Christian Holmstrøm, Benny Olsen og Hans Henrik Palm.

Alle de tiltalte nægter sig skyldige.