De billigste afgange til storbyerne

Nu er der hjælp at hente til at finde frem til de billigste flybilletter til en lang række storbyer i blandt andre Europa, USA og Asien.

Foto: James Morgan.
Læs mere
Fold sammen
Priskrigen på luftfartsmarkedet har efterhånden udviklet sig til et sandt virvar, hvor det kan være vanskeligt at overskue prisudviklingen på et marked, der er hårdt ramt.

Den tilspidsede konkurrence og færre passagerer har fået selskaberne til at ind i en sand priskrig, hvor alle kneb gælder med nye priser fra dag til dag.

Men nu er der hjælp at hente. Et nyt flyprisindex, udarbejdet af Travelmarket.com, viser udviklingen i billige flybilletter og et overblik over, hvem der er billigst at flyve med til bestemte destinationer.

Hvis man f.eks. vil til London i uge 32, finder man den billigste afgang fra Billund og Århus Lufthavn, hvor Ryan Air tilbyder en enkelt billet for det latterlige beløb af 58 kr. Til gengæld tager Norwegian 663 kr., hvis man ønsker at rejse fra København.

Hvis turen går til Paris kan det bedst betale sig at køre til Hamburg og tage en afgang med Air France for 908 kr. Norwegian tager 1.058 kr. fra København, og en billet med Lufthansa fra Billund ryger op på 1.553 kr.

En tur til det sydlige Europa betyder også en højere pris. Det hollandske lavprisselskab, Transavia, tilbyder en afganng til Rom for 1.278 kr. med rejse fra København. Her tager Cimber Sterling 1.829 kr. med afgang fra Billund.

Billedet med de billige billetter fortsætter til en lang række andre europæiske storbyer, herunder Barcelona, Berlin, Prag, Stockholm m.fl. I uge 32 kan man f.eks. rejse fra Århus til Barcelona for 614 kr., hvis man flyver med Ryan Air.

Genrelt er norske Nowegian billigst, hvis man flyver fra Københavns Lufthavn og til byer som Amsterdam, London, Prag, Oslo, Paris eller Stockholm.Derimod er Ryan Air og EasyJet, ikke overraskende, de billigste, hvis man flyver fra Århus eller Billund.

New York, Tokyo, Dubai - you name it
Går rejsen til et oversøisk rejsemål, er der en varieret vifte af tilbud, hvor blandt andre hollandske KLM står relativt stærkt rent prismæssigt. En tur til Beijing med KLM fra København koster i uge 32 4.262 kr. Flybilletten kan findes billigere hos Emirates, hvor prisen er 3.670 kr. Til gengæld er der afrejse fra Hamburg.

Forskellen er knapt så stor, hvis man vil til New York. Her kan man både rejse fra København, Billund og Hamburg for omkring 4.900 kr. Flyselskaberne er Austrian Airlines, Virgin Atlantic og Northwest Air France.

På den anden side, ovre på vestkysten, nærmere betegnet, Los Angeles, flyver amerikanske Delta dig fra København for 5.909 kr. Her er KLM Nortwest dyrest med over 7.000 kr. fra Hamburg samt to mellemlandinger.

Hvis du ønsker lidt billigere billetter, kan pompøse Dubai være en god ide. Her tilbyder Air France en afgang fra Hamburg for 2.621 kr. Austrian Airlines tager 2.825 kr. med afrejse fra København.

Til sidst kan både All Nippon Airways og Aeroflot flyve dig til Tokyo fra henholdsvis København og Hamburg for lidt over 5.000 kr.

Travelmarket.com laver sådanne flyprisindex én gang om måneden, og ifølge adm. direktør, Ole Stouby, er der hjælp at hente.

"Det her vil give forbrugerne et endnu bedre overblik over det aktuelle prisniveau på flybilletterne."

Indexet giver et overblik over prisniveauet på de ti mest populære ruter i Europa og interkontinentale destinationer.