De bedste business-apps til mobilen

Find de erhvervsrettede programmer, der matcher din mobil bedst. ErhvervsBladet viser et udpluk af de gratis business-apps, som flest mobilbrugere har downloadet. Fortsæt gerne listen med dine favoritter.

Modelfoto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tjek aktiekurserne. Få hurtigt svar på, hvordan valutaen bevæger sig i det land, du skal på forretningsrejse til næste uge. Hold styr på de opkald, du har med kunder, så de hurtigt kan registreres på din timeseddel. Og hold styr på de filer, du bruger på forskellige computere og mobil enheder.

Det er blot et udpluk af de services, som du kan få adgang til, når du downloader de såkaldte apps til din smartphone, hvad enten der er tale om Apples iPhone, Blackberry, de forskellige modeller med Googles styresystem Android eller telefoner fra Nokia, der netop har lanceret en række nye smartphones.

Apples App Store rummer i dag mere end 300.000 programmer, mens udbuddet i Googles Andorid Market for nyligt rundede 100.000 programmer, og Blackberrys Appworld tilbyder omkring 10.000 apps ifølge mobil-sitet mobil.nu. Nokia også sat kampen ind for at indhente de to førende – og sat nyt skub i den med lanceringen af det nye flagskib smartphonen N8.

På internettet kan du finde et væld af lister over de mest populære applikationer til forskellige mobiltelefoner, ligesom de forskellige online platforme, hvor producenter gør det muligt for dig at downloade både gratis og betalingsapplikationer, også inddeler applikationer under kategorier og typisk har lister over de mest populære, de mest anbefalede og andre parametre. Et hurtigt spørgsmål i sociale medier som Facebook og Twitter giver også ofte gode bud på værdifulde mobil-apps.

Det kan naturligvis være meget individuelt, hvilke programmer der gør mobiltelefonen til et perfekt værktøj. Derfor opstår der også flere sites, der forsøger at give overblik over, hvordan brugere af telefonerne vurderer applikationerne. Eksempelvis er der blevet oprettet et åbent dokument i samarbejdsværktøjet Mindmeister, hvor alle brugere af Android-telefoner selv kan tilføje favoritapplikationerne - se den via linket her.

ErhvervsBladet viser længere nede på siden et udpluk af de gratis applikationer rettet mod erhverv. De er udvalgt blandt dem, der placerer sig på listerne over de mest populære på producenternes platforme til download. Her listes de typisk efter, hvor mange gange de er blevet downloadet og skifter derfor løbende.

Fortsæt gerne listen med de apps til erhvervsbrug, der gør din dagligdag lettere.

Find valutaterne på din Android-telefon

Rejser du meget rundt i verden og har behov for løbende at skifte mellem valutaer og holde et skarpt øje på, hvordan den enkelte valuta klarer sig lige nu? Så kan du finde flere forskellige applikationer til mobiltelefonen, som hjælper dig med at omregne valutaer. På listen over de populære, gratis apps til mobiltelefoner med Android-styresystemet aCurrency. Find flere i Android Market.

Hold styr på dine filer med iPhone

Billeder, dokumenter, præsentationer og andre filer, som du anvender fra forskellige computere og mobile enheder som bærbare computere eller smartphones, kan du administrere og synkronisere med værktøjet Dropbox, der også findes som applikationer til iPhone. Den ligger da også øverst på listen over de mest populære, gratis apps til iPhone under kategorien produktivitet og findes desuden også til mobiler med styresystemet Android. Læs om flere apps til iPhone hos Apple her eller find dem i iTunes App Store.

Få overblik over dine samtaler på Blackberry

Arbejder du ofte mobilt – hjemmefra, på farten eller andre steder i verden, hvor meget af dit arbejde eksempelvis foregår over telefonen med salg eller lignende, så kan du med applikationen Call Time Tracker til Blackberry-telefoner få et overblik over, hvilke samtaler du har med de forskellige kunder og dermed gøre det lettere, når tidsforbruget skal tilføjes regningen, eller du skal udforme en timeseddel over din arbejdsindsats. Call Time Tracker by momentem er da også blandt de mest populære, gratis applikationer til Blackberry i kategorien business. Find flere apps i Blackberry Appworld.

Få aktienyheder på din Nokia-mobil

Behov for hele tiden at kunne opdatere dig med internationale nyheder om aktiekurser, markedsdata og analyser? Så kan du som Nokia-bruger få dem direkte på telefonen med Bloombergs gratis applikation, der er blandt de mest populære gratis apps i Ovi Store, hvor ejere af Nokia-telefoner kan hente programmer og installere dem på mobilen. Bloomberg har også lavet apps til Blackberry, iPhone og Android-telefoner. Find flere apps til Nokia i Ovi Store.