De ansatte ti medarbejdere, inden de udbetalte løn til sig selv – nu har de rejst en investering fra tidligere Apple-folk

Det danske startup Wired Relations har rejst en investering på fem mio. kroner fra en række private investorer, der bliver en aktiv del af virksomheden.

Stifterne af Wired Relations Bobby Nielsen, Anders Linemann og Gilli Haraldsen. Efter arbejde mødtes de på Espresso House, og når de lukkede ved midnatstid, rykkede de på Burger King for at arbejde videre. Nu har de rejst en investering på fem mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iværksætteri har ingen fast opskrift. Men en af formlerne kunne lyde sådan her:

Efter deres almindelige arbejdsdag mødtes tre IT-iværksættere på Espresso House for at arbejde på deres idé. Når kaffebaren lukkede ved midnatstid, rykkede de over på Burger King for at fortsætte. Løbende har de selv finansieret produktudviklingen og ansat de første ti medarbejdere.

Først da udbetalte de løn til dem selv. Nu har de rejst fem mio. kr. til deres virksomhed Wired Relations, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Vi er ekstremt produktfokuserede. Vores analyse er, at køberne af vores produkt er dybt rationelle. Derfor var vi nødt til at have et produkt, som gav en god brugeroplevelse fra starten, og som rent faktisk løste den opgave, det skulle. Det krævede en del aftener og nætter, og senere at vi arbejdede uden løn,« siger Anders Linemann, der er adm. direktør i virksomheden, i meddelelsen.

Wired Relations har udviklet et IT-produkt, som kan hjælpe virksomheder med at overholde de mange regler om privatlivsbeskyttelse, der er blevet indført de seneste par år eksempelvis GDPR.

Tidligere Apple-folk

Nu har de rejst virksomhedens første investering fra tre private investorer, der bl.a. tæller Erik Stannow, som har arbejdet i 17 år som direktør i Apple. Derudover er Kenneth Nielsen, der har en fortid hos både Apple og Amazon, og Claus Klein-Ipsen, som bl.a. har været direktør i Thomson Reuters og Sopra Steria, med på investorholdet.

»Jeg tror på de her mennesker. De har fokuseret på at lave et godt produkt, og de har omgivet sig med eksperter på området for at sikre det. Hvis der er noget, jeg har taget med mig fra min tid i Apple er det, at man ikke slipper et produkt ud af æsken, før det er et helt fantastisk produkt,« siger Erik Stannow, som bliver formand for bestyrelsen i Wired Relations, i meddelelsen.

Dermed bliver de tre investorer også en aktiv del af virksomheden:

»Vi står over for to store opgaver i de kommende to år. Vi skal have flere kunder, og vi skal ind på flere markeder. I dag er vi i Danmark, England, Færøerne og Island. Men vi har meget større ambitioner end det, og det skal Erik Stannow og de øvrige investorer hjælpe os med. De kommer med erfaring inden for produktudvikling, salg, internationalisering og partnerskaber. Vi glæder os virkelig til at kunne gøre brug af de kompetencer,« lyder det fra Anders Linemann.

Skal tidoble omsætningen

Foruden Anders Linemann er Wired Relations stiftet af Bobby Nielsen og Gilli Haraldsen. De har været i gang siden foråret 2018 og søger nu yderligere fem medarbejdere.

Udviklingen skal også afspejles i regnskabet: Det erklærede mål er at tidoble omsætningen i løbet af 2020 og 2021. Det vil samtidig betyde, at virksomheden vil være overskudsgivende.

Konceptet er, at virksomheder betaler et månedligt abonnement for at få fuld adgang til produktet. Blandt nuværende kunder findes advokathuset Gorrissen Federspiel, Red Barnet, Vivino, JP/Politikens Hus og Atlantic Airways.