David Hellemann får stærk magtposition hos Nykredit

Nykredit meddeler mandag morgen, at realkreditkoncernen har ansat David Hellemann som koncerndirektør i en stilling, hvor han både skal fungere som finansdirektør i Nykredit og driftsdirektør med ansvar for Totalkredit.

David Hellemann Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard

Den tidligere Nordea-chef David Hellemann skifter som ventet til en topstilling hos realkreditkoncernen Nykredit. David Hellemann forlod i begyndelsen af juni sin stilling i Nordea efter blot to år. Mandag morgen kan Nykredit så fortælle, at David Hellemann tiltræder en stilling hos realkreditkæmpen, hvor han hvor han både skal fungere som finansdirektør i Nykredit og driftsdirektør med ansvar for Totalkredit.

»Vi er de seneste år kommet langt med at effektivisere Nykredit, men vi kan og skal fortsat blive endnu mere effektive. Det skylder vi vores kunder. Især derfor er jeg er glad for at kunne byde David Hellemann velkommen. David er en dygtig leder, som med sin skarpe analytiske forståelse, stærke samarbejdsevner og store eksekveringskraft kan sikre, at vi fortsætter retningen mod et mere effektivt Nykredit og samtidig styrker Totalkredit-samarbejdet yderligere,« siger Nykredits koncerndirektør, Michael Rasmussen i en meddelelse.

David Hellemanns indtræden i Nykredits topledelse har samtidig den konsekvens, at den hidtidige driftsdirektør, Bente Overgaard, helt forlader koncernen. Ifølge Nykredit har Overgaard valgt at søge nye udfordringer uden for Nykredit.

David Hellemann betegner jobtilbuddet fra Nykredit som en mulighed, han ikke kunne sige nej til.

»Nykredit er en stor og traditionsrig virksomhed, der står foran en enormt krævende omstilling, så man fortsat kan understøtte vækst og udvikling i hele Danmark. Jeg har fået muligheden for at være en del af det direktionshold, der skal gøre Nykredit stærkere på en måde, som både kunder og samfundet kan mærke. Det er en opgave, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til,« siger David Hellemann.

Den nyansatte Nykredit-direktør blev ansat i Nordea i sommeren 2014 efter 15 år i finansministeriet. Tidligere har han været økonomidirektør i Danmarks Radio, hvor han blev kendt som manden, der fik ryddet op i økonomien, efter at milliardoverskridelser i byggeprojektet af den nye DR-by efterlod en kæmpe regning.