Datostrid skiller HK og Agnes Cupcakes

Forhandlingerne om en overenskomst for Agnes Cupcakes fortsætter – datospørgsmålet er stridens kerne.

En stribe kager fra Agnes Cupcakes i Sværtegade i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>HK og Dansk Erhverv fortsætter forhandlingerne om at få en overenskomst på plads for det omstridte københavnerkonditori Agnes Cupcakes, meddeler Dansk Erhverv torsdag morgen. Det sker efter at de to parter onsdag måtte gå hvert til sit.

Stridens kerne er tidspunktet, som overenskomsten skal træde i kraft på. HK vil have, at de ansatte er dækket fra januar – Dansk Erhverv, der forhandler på vegne af Agnes Cupcakes, mener, at den først skal gælde fra september 2012.

"Den eneste knast mellem parterne har alene været ikrafttrædelsestidspunktet, da Agnes Cupcakes som lille nyetableret virksomhed har brug for tid til at omstille sig til de nye kontrakter," siger Marianne Andersen fra Dansk Erhverv.

HK krævede onsdag, at Dansk Erhverv (DE) ekskluderede Agnes Cupcakes på grund af den konfliktlignende situation.

"Arbejdsgiverforeninger må ikke optage medlemmer der er i konflikt, og det er Agnes Cupcakes nu. Derfor forventer vi selvfølgelig, at de bliver smidt ud af DE," lød udmeldingen fra formand for HK Handel, Jørgen Hoppe onsdag.

Det afviser Dansk Erhverv dog. Organisationen peger på, at Agnes Cupcakes meldte sig ind i Dansk Erhverv, inden HK fremsatte overenskomstkrav. Derfor vil arbejdsgiverorganisationen fortsat stå ved konditoriets side.

Agnes Cupcakes kom for alvor i mediernes søgelys, da det kom frem, at de ansattes kontrakter indeholdt klausuler om, at de unge ansatte ikke måtte udtale sig til medierne om virksomheden – og at de stirrede et stort erstatningskrav i øjnene, hvis de gjorde det.

Derudover har HK beskyldt konditoriet for ikke at betale løn under sygdom. Det afviser Dansk Erhverv dog som værende direkte usandt.

"Medarbejdere i Agnes Cupcakes er funktionærer og får i henhold til funktionærloven løn under sygdom, og Agnes Cupcakes følger, ligesom alle andre virksomheder, der beskæftiger funktionærer, selvfølgelig funktionærloven," siger Dansk Erhvervs Marianne Andersen.