Datasikkerheden halter i mange danske virksomheder

Nets' indblanding i Se og Hør-skandalen blotlægger, at mange virksomheder slet ikke har godt nok styr på databeskyttelsen. Det vurderer to danske IT-direktører.

Kreditkortlækket fra Nets kunne være undgået, mener to eksperter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To administrerende direktører fra IT-virksomhederne Oracle og Praesidio langer nu ud efter datasikkerheden i dansk erhvervsliv. De danske virksomheder er ganske enkelt for naive, deres sikkerhedssystemer for dårlige og tilliden til de ansatte for høj.

Det skriver Børsen.Kenneth Johansen, der er administrerende direktør hos Oracle, mener, at persondatalæk, som det, der danner grundlag for den såkaldte Se og Hør-skandale, kan undgås, hvis bare virksomhederne benytter sig af en række standardværktøjer i  computersystemerne. Blandt andet kan værktøjerne nægte personer adgang til følsomme oplysninger og lave advarselsmeddelelser, hvis medarbejdere beder om ualmindelige dataoplysninger.

»Virksomhederne fokuserer 70 procent af energien på, at fremmede ikke kan trænge ind. Men det vigtigste er jo de data, der ligger internt. Mange bør nok overveje at opprioritere sikkerheden for de væsentlige data som kreditkort eller lignende,« siger han og uddyber, at en undersøgelse, som Oracle har foretaget, viser, at 30 procent af virksomhederne ikke prioriterer sikkerheden højt rent ressourcemæssigt.Kenneth Johansen mener, at for dårlig datasikkerhed i værste fald kan fjerne virksomhedernes eksistensgrundlag, og han bakkes op af Susanne Diemer, der er administrerende direktør hos sikkerhedsfirmaet Praesidio. Hun mener, at kulturen i Danmark ganske enkelt er for slap og bør forbedres.