Darzalex-salget landede fladt i februar

Salget af Genmabs middel til behandling af knoglemarvskræft, Darzalex, udviklede sig fladt i februar.

Foto: Genmab-PR Lars Møller.
Læs mere
Fold sammen

Salget på det amerikanske marked var på 62,04 mio. dollar i februar mod 62,14 mio. dollar i januar, viser tal fra Symphony Health Solutions ifølge Bloomberg News.

Salgstallet er en spids svagere, end analytiker i Sydbank Søren Løntoft havde ventet, men det kan blandt andet forklares med færre salgsdage i februar end i januar. Han har fortsat store forventninger til Darzalex-salget i 2017.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Darzalex-salget generelt nyder godt af at være godkendt længere fremme i behandlingskæden. Det påvirker positivt, og det vil generelt accelerere salget i 2017. Men vi vil se en fluktuering måned for måned, påpeger han.

Han henviser til, at Darzalex i første omgang blev godkendt til patienter med knoglemarvskræft, som allerede havde været gennem tre behandlingsforløb, og altså var det fjerde tilbud til patienterne.

Men i november sagde den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, god for, at patienter, der havde været gennem et enkelt forløb, også kunne få tilbudt Darzalex.

Når salget kan veksle måned for måned, skyldes det også, at patienter, der bliver behandlet med Darzalex efter otte uger overgår til behandling med midlet hver anden uge i stedet for hver uge, siger Søren Løntoft.

De nye salgstal får ikke analytikeren til at ændre sin salgsprognose på 1235 mio. dollar for salget af Darzalex i hele 2017.

Genmab selv venter, at selskabets amerikanske partner - det Johnson & Johnson-ejede Janssen - vil sælge for 1100-1300 mio. dollar af Darzalex i 2017. Det vil være omkring en fordobling fra 572 mio. dollar i 2016.