Dantherm: Svære udsigter for aktionærerne

Meget tyder på, at kriseramte Dantherm styrer lige mod afgrunden, efter at selskabet fredag i forbindelse med frasalg af dele af sine aktiviteter meddelte, at det kun i bedste fald venter, at salg af de øvrige dele af selskabet vil kunne dække selskabets resterende nettogæld på 80 mio. kr.

Dantherms bestyrelsesformand, Jørgen Møller-Rasmussen, erkender over for Ritzau Finans, at fredagens meddelelse fra selskabet - trods frasalg af visse forretningsaktiviteter til en kapitalfond - kun kan tolkes negativt for selskabets aktionærer. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

Dantherms bestyrelsesformand, Jørgen Møller-Rasmussen, erkender over for Ritzau Finans, at fredagens meddelelse fra selskabet - trods frasalg af visse forretningsaktiviteter til en kapitalfond - kun kan tolkes negativt for selskabets aktionærer.

- Det må vi sige ja til. Men vi har jo rejst det røde flag, jeg ved ikke hvor mange gange i vores tidligere fondsbørsmeddelelser. Vi har signaleret, at vi kunne stå over for en situation som den her, som vi nu står i, siger Jørgen Møller-Rasmussen.

Det taget i betragtning kan aktiemarkedets umiddelbare kursreaktion overraske. Aktien startede nemlig fredagen med at stige til 10,20 kr. Siden er den dog faldet til 9,1 kr., hvilket dog fortsat er 0,6 pct. højere end torsdag.

Med den nuværende kurs har Dantherm dermed en børsværdi af 65 mio. kr. - selv om selskabets bestyrelse kun i bedste fald venter, at der vil komme et overskydende provenu ud af salget af selskabets øvrige aktiviteter.

At aktiemarkedet alligevel prissætter Dantherm til en børsværdi i den størrelsesorden, vil bestyrelsesformanden ikke forholde sig til.

- Jeg kan ikke kommentere på markedets reaktioner, siger han.

Dantherm beskæftiger sig blandt andet med industriel luftbehandling og har hovedsæde i Skive.