Dantalk skal sælge trådløst bredbånd

Bredbånd. Clearwire, der leverer trådløs bredbånd, indgår samarbejde med forhandlerkæden Dantalk Danmark A/S.

Mobil- og fastnettelefoni forhandleren Dantalk Danmark A/S skal sælge trådløs bredbånd. Det sker efter, at forhandlerkæden har indgået aftale med danske Clearwire, der leverer det såkaldte trådløse WiMAXX bredbånd til erhvervs- og privatkunderne.

Danske Clearwire får nu lokal tilstedeværelse i 30 ud af Dantalks cirka 50 landsdækkende butikker.

- Hvis vi skal fortsætte væksten på både erhvervs- og privatmarkedet, så skal vi være til stede i lokalområdet. Det gælder i forhold til private kunder men i høj grad også til erhvervslivet og offentlige institutioner, som er en stadig større del af kundekredsen. Og vi ser Dantalk, som en yderst seriøs forhandler, der kan leve op til et højt serviceniveau og tilføre os et lokalt netværk, siger adm. direktør Peter Jerry Sørensen, fra Danske Telecom som Clearwire er en del af. Han forventer i løbet af de kommende år, at aftalen med Dantalk tilfører Danske Telecom -Clearwire en betydelig omsætningsfremgang.

I dag dækker Clearwire i København, Aarhus, Roskilde, Odense, Esbjerg, Randers og Ålborg, og man er i fuld gang med at udbygge netværket. I 2008 er planen at udbygge med 5-10 byer samtidig med at dækningsområderne i de eksisterende byer hele tiden udbygges.

Clearwire har i dag mere end 15.000 kunder og har først og fremmest vundet indpas hos de unge mellem 19-29 år. Via en såkaldt WiMAXX ® Box, der tilsluttes en stikkontakt, er det muligt at få sin helt egen bredbåndslinie uden brug af det traditionelle telefonnet.

- mja