Danskernes jobsøgning får pengene til at strømme ind hos Jobindex

Jobindex kom stærkt gennem 2016. Men der er udfordringer i fremtiden: Jobindex skal omstille sig til en generation af mobilbrugere og stå imod nye udenlandske konkurrenter, siger stifter og ejer Kaare Danielsen.

Kaare Danielsen fra Jobindex har grund til at smile: tallene i årsregnskabet for 2016 er gode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Danskernes jobjagt er en god forretning: Jobindex-koncernen havde i 2016 en samlet nettoomsætning på 280 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 78 millioner.

Resultatet er en forbedring sammenlignet med regnskabet fra 2015: Der lød omsætningen på 253 millioner kroner, mens overskuddet lå lige under 70 millioner kroner. Stifter og ejer Kaare Danielsen er glad.

»Vi er rigtig godt tilfredse. Jobmarkedet er relativt fladt, men vi har vundet nogle markedsandele og præsenterer et flot overskud i forhold til omsætningens størrelse,« siger Kaare Danielsen.

Jobindex blev stiftet i 1998 af Kaare Danielsen, og består i dag udover Jobindex af IT-jobbank, StepStone og Computerworld. Selve Jobindex A/S havde en nettoomsætning på 216 mio. kr. og et driftsoverskud før renter og skat på 67 mio. kroner.

Stepstone stod for et driftoverskud på 1,6 millioner kroner, mens IT-jobbank gav et overskud på 7 millioner. Compurterworld fik også et pænt overskud på 1,5 millioner.

Særligt to faggrupper er vokset på Jobindex.

»Det er hos the usual suspects - IT-folkene og ingeniørerne - at vi oplever størst vækst,« siger Kaare Danielsen.

Jobindex-stifteren peger på, at der sammenlignet med tidligere er lidt færre ansøgere til lidt flere job.

I slutningen af 2016 lukkede Jobzonen efter flere år med millionunderskud, og derved er Jobindex' traditionelle konkurrenter væk. Til gengæld har nye udenlandske meldt sig på banen: Facebook, LinkedIn og Glass. LinkedIn er størst, men også amerikanske GlassDoor, hvor man rater virksomheder, er på vej på det danske marked. Giganten Facebook har også annonceret, at de planlægger at udbygge indenfor jobområdet.

»Vi siger farvel til de gamle konkurrenter i form af aviser og andre sider, men der kommer nye konkurrenter, som er amerikanske med store udviklingsafdelinger. Derfor er vi nødt til at satse på tillægydelser og vores lokale forankring,« siger Kaare Danielsen.

Opkøbet af videoscreeningsfirmaet Joblicate, der faldt på plads i februar, er en del af den omstilling til mobilbrugere, som Jobindex er i gang med. Videoansøgnngerne er et skridt på vejen til at imøde den nye generation af jobsøgere.

»De unge mennesker, der vokser op nu, er vant til at bruge telefon i stedet for mail og computer. Vi vil gerne finde ud af, hvordan man kan søge job via telefonen,« siger Kaare Danielsen.

Det kan blive et generationsclash mellem mobilvante unge og mere traditionelle HR-folk, der læser lange velformulerede ansøgninger. Men Kaare Danielsen tror, at det i sidste ende bliver virksomhederne, der må tilpasse sig.

Kaare Danielsen ejer i dag 93 procent af aktierne i Jobindex, og han indtog en placering som nummer 71 på Berlingske Business liste over landets 100 rigeste.

I stedet for at betale negative renter foreslår bestyrelsen på den kommenende generalforsamling, at der udbetales et udbytte på 65 kroner pr. aktie. I alt vil det blive til udbetalinger på 58,5 millioner kroner, svarende til stort set hele 2016s overskud efter skat.