Danskerne vil have billigere frugt og grønt

Der er udbredt enighed blandt danskerne om at prisen på sunde fødevarer skal ned, viser ny meningsmåling. Flertallet mener, at momsen på frugt og grønt skal ned.

Hele 93,6 procent af danskerne mener, at det vil være en god ide, at sænke momsen på sunde fødevarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele 93,6 procent af danskerne mener, at det vil være en god ide, at sænke momsen på sunde fødevarer. Det viser en meningsmåling fra analysebureauet Wilke.

Fyens Stiftstidende har spurgt sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K), hvad han siger til folkekravet om billigere, sunde fødevarer, i lyset af at regeringen har nedsat en forebyggelseskommision, der blandt andet ser op effekten af en momsnedsættelse.

»Det er vist temmelig logisk, at vi alle sammen ønsker billigere sunde madvarer, men om det er det rigtige at bruge pengene på ved at ændre momsreglerne, er stadigvæk uklart,« siger sundhedsminister til Fyens Stiftstidende, og tilføjer, at han vil afvente de anbefalinger, som EU-Kommissionen kommer med i 2009.

Billig frugt sælger godt
Det samme gælder flertallet af politikere på Christiansborg, men hos Coop er der ingen tvivl i informationsdirektør, Jens Juul Nielsens sind om, at en momsnedsættelse vil betyde flere sunde fødevarer i indkøbskurven. Han peger på, at når 10 stykker blandet frugt er sat ned til en tier, så rykker det i omsætningen:

»Så flerdobler vi vores salg. Jeg er overbevist om, at en momsnedsættelse vil øge salget betydeligt.«