Danskerne tager mobilen med på ferien

Mobilen kan ikke undværes - heller ikke på ferien. Faktisk er danskerne blevet flittigere til at tage den "lille ven" med på rejser.

Læs mere
Fold sammen
Mobilen bliver ikke hjemme i skuffen eller efterladt slukket i kufferten, når danskerne rejser på ferie.

Finanskrisen til trods fejler rejselysten intet. Det viser tal, som TDC har udarbejdet for Mobilsiden.dk.

Danskerne er i år 14 procent mere på mobilnettet i andre lande, sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Specielt rejsemål somSverige, Tyskland, Italien, Spanien og England er populære.

»Mobiltelefonen er en fast del af danskernes hverdag, som ikke vi vil undvære på ferien. Derfor er danskernes mobil-roaming måske detbedste og mest valide vidnesbyrd om, hvor vi danskere rent faktisk befinder os i verden,« siger Nicolaj Due, kommunikationsdirektør i TDCtil Mobilsiden.dk

TDC's opgørelse er ikke et udtryk for, at danskerne rejser mere på ferie end tidligere, fortæller Startours salgsdirektør.

»Denne sommer rejser vi lige så meget som sidste år. Godt nok startede det sløvt ud for rejsebranchen, men det dårlige danskesommervejr og SP-pengene har gjort, vi har sat ekstra fly ind og ender på samme rejseniveau i skoleferien som for et år siden,« siger StigElling, salgsdirektør i Startour.

Opgørelsen fra TDC fortæller desuden om en nedgang på mobilaktiviteten i USA på 10 procent. Ifølge Stig Elling er grunden, at der generelt er nedgang i charterrejser til denne destination. Kilde: Mobilsiden.dk