Danskerne svigter forlystelsesparker i varmen

Sommersæsonen har været god for forlystelsesparkerne, men på de varmeste sommerdage stjæler stranden gæsterne.

I Fårup Sommerland svigter gæsterne på de varmeste sommerdage. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Juni var varm og juli var virkelig hed. De danske forlystelsesparker har haft en rigtig god sommer med mange gæster. Måske i virkeligheden lidt for god, for på de allervarmeste dage svigtede danskerne sommerparkerne og søgte i stedet ud mod vandet for at svale af.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

At gæsterne på de hotte sommerdage foretrækker at solbade på stranden frem for at ræse i radiobilerne, ærgrer direktør i Fårup Sommerland, Søren Kragelund.

»Vi har haft en god sæson og klager ikke. Men i perioder har det simpelthen været så varmt, at der har været kø for at komme på stranden, mens der har været god plads i vores forlystelsespark,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Fårup Sommerland i Blokhus konkurrerer med Vesterhavet, og det er svært at tage kampen op, når temperaturen tæsker til tops.
Overordnet har det gode sommervejr dog betydet en god sæson for de danske forlystelsesparker. Fårup Sommerland oplever det næstbedste år nogensinde efter sidste års rekord med 656.000 gæster. Dyrehavsbakken sætter besøgsrekord i år. Her vurderes besøgstallet at stige med op mod fem procent siden 2013. Også BonBon-Land har trukket flere gæster til end sidste sæson, hvilket til dels skyldes den gode, danske sommer. Djurs Sommerland regner ligeledes med at komme tæt på at tangere egen rekord.