Danskerne skal betale mere for mad

Når verdensmarkedet hungrer efter fødevarer og sender de globale priser på eksempelvis mælk og korn op, kommer det også til at ramme danske forbrugere.

Senest er Arla blevet presset til at hæve sine afregningspriser over for mælkebønderne efter bastante trusler om leverandørflugt for at få del i de stigende priser på verdensmarkedet. Selv om butikkernes indkøbsmuskler kan afværge en del af prisstigningerne, varsler supermarkedskæderne højere udsalgspriser i fremtiden, skriver Børsen.

Hos Coop Danmark, der omfatter kæderne Fakta, Kvickly, Irma og Superbrugsen, er informationsdirektør Jens Juul Nielsen ikke i tvivl om, at forbrugerne kommer til at betale for de stigende priser.

»Vi er ikke færdige med at forhandle vores priser med Arla. Men de forhøjelser, der måtte komme fra Arla, må man forvente vil blive væltet over på forbrugeren,« siger Jens Juul Nielsen til Børsen.

Dansk Supermarked, der står bag Føtex, Bilka og Netto, vil ikke kommentere, hvad prisstigningerne kommer til at betyde for koncernen eller forbrugerne, skriver avisen. Kilde: Børsen