Danskerne sælger ud af julegaver på nettet

I stedet for at stå i kø på store byttedag vælger flere at sælge julegaverne på nettet. Mange fordi det er pinligt at spørge til en kvittering.

Foto: Claus Bech Andersen. Det er ikke alle, der vælger at træde ind i det store byttehelvede efter jul. Nogle går en anden vej og sælger varerne på nettet. 
Læs mere
Fold sammen

Det er ikke altid, at julegaver falder i god jord. Så har man mulighed for at bytte dem. Eller også kan man sælge dem videre. Det sidste er der flere, der benytter sig af.

Brugt-tøj-sitet Trendsales oplever, at der i dagene efter juleaften er en stigning i antallet af oprettede annoncer på mellem 10-15 pct. Og oftest er det varer, der aldrig er blevet brugt, der bliver sat til salg.

»Nogle synes måske, at det er for besværligt at få byttet gaven, hvis butikken ligger for langt væk fra, hvor man bor. Så er det nemmere at sælge gaven, hvis man er vant til at handle på Trendsales eller en anden markedsplads på nettet,« siger Eva Kemp, der underdirektør hos Trendsales.

Mange får dog oftest ikke hele beløbet igen, når de vælger at sætte en vare til salg på nettet. Alligevel stryger nogle væk fra butikken og i stedet tager et billede af varen og slår en salgsannonce op.

Martin Falslev Andersen, der er medstifter af Trendsales, mener, at det virkelig kan nære folk, hvis man skal bede om en kvittering til at bytte en gave. Derfor kan det være nemmere bare at sælge gaven.

Sidste år viste en undersøgelse fra Trendsales blandt 2.504 brugere, at lidt under halvdelen synes, at det er pinligt at skulle spørge om en kvittering fra den person, man har fået en gave fra. Undersøgelsen viste også, at de færreste havde noget problem med at sælge en gave på nettet. Hellere det end at skulle trække en kvittering ud af folk.

Også tendensen med at iføre sig second hand tøj kan havde indflydelse på antallet af annoncer.

»Vi ser en tendens til, at der er flere gaver, der er second hand, og de kan jo ikke byttes,« siger Marin Falslev Andersen.