Danskerne rejser på ferie uden børnene

Nyt hotelkoncept, Sensimar Resorts, fra StarTour åbner til april, og her vil samtlige faciliteter være bygget op om tosomheden.

Foto: SUKREE SUKPLANG.
Læs mere
Fold sammen

Solsenge for to, ikke et barn i sigte og spaoplevelser kombineret med skønhedsbehandlinger. StarTour vil give kærligheden optimale vilkår, og ifølge selskabets pressechef, Nicolai Johnsen, er danskerne klar til at rejse på ferie uden børnene.

Det skriver Jysk Fynske Mediers rejsemagasin.

- Det er svært at få tid til at se sin partner dybt i øjnene i en travl hverdag. Med vores nye hotelkoncept, Sensimar, har vi skabt nogle gode rammer for en romantisk parferie, så man kun behøver at tænke på det vigtigste, nemlig hinanden, siger Nikolai Johnsen.

Det første af 21 Sensimar Resorts åbner til april, og her vil samtlige faciliteter være bygget op om tosomheden, således at for eksempel de balinesiske solsenge har plads til to, bordene i restauranten har plads til to, og spabehandlingerne har plads til to.

Bag udviklingen af det nye parkoncept ligger en markedsundersøgelse,StarTour har foretaget blandt danske rejsende, og ifølge charterarrangøren er efterspørgslen på parferie uden børnene stor.

- Hvert år vælger et stigende antal danske par at holde sommerferie uden børn, siger Nikolai Johnsen.

Sensimar-konceptet vil være tilgængeligt på sommerdestinationer som Kreta, Rhodos, Mallorca og Tyrkiet. Men også rejsende til oversøiske rejsemål som Thailand og Mexico vil have mulighed for at checke ind på det nye parhotel. I alt forventer Star Tour, at 12.000 danske gæster vil bestille en rejse på et Sensi- mar-hotel i den kommende sommersæson.

Parterapeut Martin Østergaard forstår godt, hvorfor charterarrangører vælger at tilbyde hoteller kun for voksne.

- Det er sundt for parforholdet at slippe for egne og især for andres børn. Det handler om at have modet til det at aflevere ungerne til bedsteforældre eller gode venner. Bare at tage af sted og nyde hinanden, siger Martin Østergaard.

Han slår på, at det for mange kræver mod.

- Vi lever i en kultur, hvor det ikke er helt legalt, vi tager på ferie uden børnene. Men jeg er ikke i tvivl om, det er sundt, hvis familiens ”ledere” får noget tid sammen alene for at kunne være gode rollemodeller, siger Martin Østergaard.

Han nævner, at Arp-Hansen-hoteller for år tilbage tilbød parterapi, hotelophold uden børn.

- Så begrebet er allerede kendt, siger han.