Danskerne positive overfor mobilbetaling

Selv om de færreste endnu har prøvet det, er danskerne positive overfor at bruge mobilen til at betale med. Det viser en undersøgelse, TDC har lavet.

Måske bliver Dankortet i lommen lidt oftere i fremtiden, efterhånden som betaling via SMS bliver mere udbredt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Snup en SMS-billet - og spar besværet med klippekort og kontanter. Endnu har kun få danskere taget imod det tilbud, der kan bruges i en række tog og busser, men i fremtiden vil muligheden for at betale småbeløb via sms blive langt mere udbredt. Det viser en undersøgelse, TDC har foretaget via selskabets hjemmeside.

Mobilbetaling har været kendt i en årrække i form af de såkaldte overtakserede SMSer - der typisk kan være ringetoner eller forskellige former for grafik til mobiltelefonen - eller afstemninger i forbindelse med TV-shows. Betalingen sker ved at brugeren sender en sms til et bestemt nummer, hvorefter beløbet trækkes over mobilregningen. Endnu har den slags betalingsmuligheder været meget begrænset, men den nyligt introducerede SMS-billet varsler en fremtid, hvor mobilbetaling vil blive langt mere udbredt.

Og selv om kun få danskere har prøvet at betale sådan, er hver fjerde dansker umiddelbart positiv over for muligheden - mens 35 procent mener, at det vil være en god idé af og til. Blandt danskere under 45 år er det endda hver tredje, der er stærkt positiv overfor SMS-betaling. 30 procent af danskerne er dog negative og vil hellere bruge gammeldags kontanter eller betalingskort.

Samtidig har danskerne tilsyneladende luret, at billetter er oplagte at kombinere med SMS-betaling, sådan som det allerede er sket i busserne og togene. 26 procent er således positive overfor at betale for parkering via en SMS, mens 23 procent synes, ideen er oplagt til bus, tog og taxa.

48 procent angiver at være bekymrede for sikkerheden i forbindelse med SMS-billetter - men dog ikke mere end ved en tilsvarende dankort-betaling. Overraskende nok har hele 66 procent af danskerne hørt om den endnu meget lidt brugte måde at betale på.

Endnu er det kun tilladt at handle ganske små beløb via sms - maksimumgrænsen er 225 kroner.