Danskerne mere bange for at flyve

Fly bliver ikke længere opfattet som den sikreste transportform. Tilliden til flyteknikere er dalet. Folk føler sig nu mest trygge i tog og færger.

Tre havarier med SAS-fly i september og oktober har gjort danskerne mere bange for at flyve. En ny undersøgelse viser, at tog og færger har overhalet fly, når det gælder det sikreste transportmiddel.

Statens Luftfartsvæsen (SLV) har i september og oktober sammen med analyseinstituttet Epinion Capacent spurgt 1001 mennesker om deres opfattelse af transport. 83 procent føler sig trygge ved at flyve. Det er færre end i 2005, hvor 86 procent følte sig trygge i fly.

På to år har flyvningen mistet førstepladsen som det sikreste transportmiddel i danskernes bevidsthed. Nu er folk mest trygge ved at rejse med tog og færge, og flyrejsen er røget helt ned på tredjepladsen.

Det er især tilliden til landingen og flyteknikerne den er gal med. Men alarmklokkerne ringer ikke hos Statens Luftfartsvæsen - tværtimod.

- Der var meget fokus på flysikkerhed i den periode, og billederne af havarerede fly cirkulerede. I den sammenhæng er det positivt, at faldet ikke var større. Vi havde faktisk forventet et mere markant dyk, siger SLV's kommunikationschef, Thorbjørn Ancker, til Ritzau.

/ritzau/