Danskerne ligeglade med piratkopiering

Ulovlig kopiering af computersoftware fortsætter med uformindsket styrke.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampagnerne mod piratkopiering af softwareprogrammer virker ikke. Danskerne og nordmændene kopierer lige så ofte som tidligere, viser nye tal fra Business Software Alliance (BSA), en sammenslutning af de store softwareproducenter.

25 procent af danskerne og 29 procent af nordmændene har fortsat piratkopieret software på deres computere - samme niveau som for et år siden. På verdensbasis steg andelen fra 35 til 28 procent, mens EU-gennemsnittet ligger på 35 procent. 25 procent af svenskerne bruger piratkopier, det er et lille fald fra 26 procent sidste år.

En hyppigt angivet årsag til piratkopiering er, at mange betragter prisen på computerprogrammer som alt for høj. I stedet »låner« de så programmet af en bekendt.

Den større udbredelse af den ofte gratis software under betegnelsen open source-software ser ikke ud til at have hjulpet på problemerne. Der findes efterhånden flere og flere gratisprogrammer, som i kvalitet er på linie med købeprogrammerne, og blandt andet den gratis kontorpakke OpenOffice.org, der konkurrerer med f.eks. Microsoft Office, har i måneder kørt en kampagne for at få folk til at droppe piratkopieringen og anvende helt lovlig - og altså gratis - software.