Danskerne køber multimediegoder for en halv milliard uden om skattefar

Den omdiskuterede multimedieskat kan være en god forretning. Det har mange danskere fundet ud af.

EU har i årevis taget ulovlig told af bl.a. computerfladskærme, siger Verdenshandelsorganisationen (WTO). Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Multimedieskattens fødsel var akkompagneret af et ramaskrig, men de kritiske røster er ikke længere så højrøstede. Mange har nemlig opdaget, at skatten også har mulighed for kontante fordele.

Det fordelagtige ved multimedieskatten er, at man kun bliver beskattet én gang, uanset hvor mange goder man får stillet til rådighed. Sideløbende er det med den nye skat blevet muligt at få stillet computere og mobiltelefoner til rådighed finansieret med en lønnedgang. Beskatningen på 3.000 kr om året betyder, at man blot skal vælge goder for over 250 kroner om måneden, så er der penge at spare.

Det har fået mange danskere til at få stillet skattefrie goder til deres rådighed. Ikke mindst telefoner og computere – i stor stil.

”Det er et område med en enorm vækst og vores hurtigt voksende forretningsområde i øjeblikket. Selvfølgelig forstærket af vores opkøb af Belle Balance,” forklarer direktør Søren Jensen hos Atea, der sammensætter fleksible lønpakker til cirka 400 virksomheder.

”I årets første seks måneder har vi bistået cirka 32.000 danskere i udformning af en lønpakke i en eller anden forstand. Overordnet administrerer vi nu lønordninger for 370.000 danskere. Det kan være alt fra sundheds-, Brobizz- eller avisordninger, men i øjeblikket er det i særdeleshed multimediegoder som computere eller mobiltelefoner,” siger Søren Jensen.

Han regner med, at de eftertragtede lønpakker betyder, at Atea får en omsætning på 500 millioner kroner i årets regnskab.

Atea har også registreret den klare tendens, at medarbejderne erhverver high-end produkter ud fra devisen: Jeg får råd til mere.