Danskerne jagter sol i efterårsferien

Efterårsferien nærmer sig - og danskerne er ikke i tvivl, om hvor de vil hen. I år er det nemlig Kreta, Barcelona og London, som topper hitlisterne.

Kreta Fold sammen
Læs mere

Det er stadig varmen og storbyerne, der trækker, når danskerne om godt en uge tager på efterårsferie.

Til trods for en smuk og mild start på efteråret pakker tusinder af rejseglade danskere kufferterne og starter jagten på sol og oplevelser. I år hitter særligt Kreta, Barcelona og London som nogle af de mest eftertragtede feriemål. Det viser en opgørelse, som rejsebureauet Apollo og rejsesøgemaskinen Momondo har lavet.

Ifølge Apollo søger chartergæsterne ned syd på til Kreta og Mallorca, mens deres storbyrejsende gæster vender næsen mod London eller Rom. Specielt storbydestinationerne hitter nemlig, som de altid gør, stort i efteråret grundet deres uanede muligheder. Ser man også på rejsesøgemaskinen momondo har London hidtil ligget i toppen som en af de mest populære storbyferier, men bliver i år trumfet Barcelona.

»Med London som en snigende efterfølger på Barcelona og med Malaga i top 3 tyder meget på, at danskerne slet ikke er færdige med sol og varme på trods af vores indian summer herhjemme,« lyder det fra Lasse Skole Hansen, PR Manager hos Momondo.

Alternativet til storbyrejserne er de varme og solrige ferier nede syd på. Her er det Mallorca, Fuerteventura og Kreta, som ifølge Apollo er de destinationer, der trækker mest i de solhungrende danskere.

Glenn Bisgaard kunde- og kommunikationschef hos Apollo fortæller også, at de på charterfronten næsten kan melde udsolgt fra samtlige danske lufthavne.