Danskerne har femdoblet væddemål på computerspil på to år

Computerspil er en hastigt voksende forretning for Danske Spil og kan nu måle sig med cykling og badminton.

E-sport er i hastig vækst, også hos Danske Spil. (Arkivfoto) Viasat Fold sammen
Læs mere

Der bliver gamblet på computerspil som aldrig før. Det viser en analyse af tal fra Danske Spil udarbejdet af Dansk Erhverv.

Faktisk har væddemål på computerspil overhalet kendte sportsgrene som badminton og cykling.

Ifølge analysen er værdien af gambling på computerspil som Counter-Strike og League of Legends mere end femdoblet fra 2014 til 2016.

- Man kan vel bedst beskrive udviklingen som eksplosiv. Når man ser den slags vækstrater på kun få år, kan man ikke andet end at konkludere, at interessen er stærkt stigende, siger Niels Erik Folmann, administrerende direktør for Danske Licens Spil.

Danske Spil var tidligt med på bølgen og den første i Danmark, der lod de spillelystne satse penge på computerspilsturneringer. Nu er genren blandt de største for selskabet.

- Vi kunne se i 2012 og 2013, at det gik fra at være hobbypræget til store og professionelle turneringer. Og så tænkte vi, at der også måtte være spil i dette for os.

- Der er stadig langt op til sportsgrene som fodbold og tennis, men det nærmer sig amerikansk fodbold på en femte-sjetteplads. Det er faktisk ganske pænt, siger Niels Erik Folmann.

Det er dog ikke uden udfordringer for Danske Spil pludselig at få en helt ny sportsgren inden for.

Selskabet skal både sikre, at man ikke bliver snydt af matchfixing, at unge under 18 år ikke spiller, og at man sætter odds, der passer til virkeligheden.

Danske Spil køber sig til mange odds, men sætter selv specialodds på kendte hold som eksempelvis danske Astralis, verdens bedste Counter-Strike-hold.

- Vi har et hold eksperter, der følger det så tæt som muligt. Der er ingen af dem, der får røg for at følge med i sociale medier på arbejdet, kan jeg afsløre.

- Men det er ingen hemmelighed, at vi tabte penge, da Astralis lavede sit store comeback i Atlanta. Der så vi ikke, at de var så stærke, som de var. Men sådan er det at være i en ny sport, siger Niels Erik Folmann.

Han venter, at e-sport i 2025 vil være i top-tre eller top-fire over de største aktiviteter for Danske Spil.