Danskerne har dyre hotelvaner i Danmark

Danskerne bruger i gennemsnit over 1000 kroner per nat, når vi tager på hotel i Danmark. Til gengæld holder vi os lidt mere tilbage i udlandet.

Hotel  Skt. Petri Fold sammen
Læs mere
Foto: RUNE FELDT-RASMUSSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne overnatter på hotel i Danmark, så er vi ikke blege for at hive tegnebogen frem.

Faktisk er vi et af de folkefærd i Europa, der booker de dyreste hoteller i vores eget hjemland. Det viser i hvert fald det seneste prisindeks fra Hotels.com.

Når en dansker tager på hotel i Danmark, lyder den gennemsnitlige regning således på 1036 kroner per nat.

Kun nordmændene bruger flere penge end danskere på en overnatning inden for hjemlandets grænser. De bruger gennemsnitligt 1144 kroner for et norsk hotelværelse.Svenskerne kommer ind på en tredjeplads på listen over europæere, som bruger flest penge på hoteller i hjemlandet med 954 kroner.

Derimod holder vi danskere os lidt mere tilbage, når det gælder hotelovernatninger i udlandet. Vi er tilsyneladende gode til at finde billige hoteller til ferien.

Med et gennemsnitligt forbrug på 889 kroner per nat for et hotelværelse i udlandet er det kun franskmændene, tyskerne og finnerne, der bruger færre penge end os på udlandsophold.

Hotels.com er en hotelbookingportal med mere end 120.000 tilknyttede hoteller kloden rundt. Prisindekset bygger på tal fra hotellerne.

/ritzau/