Danskerne gider ikke web-TV

Danmark er det land i verden, hvor folk ser mindst video på nettet viser ny analyse

Også Google interesserer sig indgående for web-baseret TV, men danskerne gider tilsyneladende ikke den slags. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN HIRD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om både aviser og TV-stationer satser massivt på TV på nettet, er danskerne tilsyneladende ualmindeligt tunge at danse med. Ifølge en ny analyse fra amerikanske Nielsen Company, er Danmark det land i verden, hvor interessen for web-TV er mindst.

I hvert fald blandt de 50 lande, der indgår i undersøgelsen. Resultatet er ganske markant når det sammenholdes med at Danmark er et af de lande i verden, der har den højeste ubredelse af bredbånd. Det er de asiatiske lande, der er mest glade for internetbaseret TV.

Eksempelvist ligger Kina i toppen af undersøgelsen, mens USA og Europa generelt ligger under gennemsnittet, og de fattigere lande ligger højere. Undersøgelsen viser også, at 11 procent af de adspurgte enten har anskaffet eller har planer om at anskaffe en tavle-PC som for eksempel Apples iPad i den nære fremtid.

Nielsen-undersøgelsen anvender indekstal, hvor 100 er gennemsnittet for de 50 undersøgte lande.

Her ligger Danmark på en sidsteplads i indeks 30, mens Kina ligger i indeks 126 hvad angår bruge af video på internettet. Bunden udgøres i øvrigt af lande som Frankrig, Japan, Belgien og Tyskland - altimens lande som Indonesien, Indien og Mexico ligger i toppen.