Danskerne er vilde med camping

Campingpladserne venter over ni millioner danske overnatninger i år, og tyskerne er ved at vende tilbage, viser CampingBarometer 2008.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Camping vil også i 2008 være danskernes foretrukne overnatningsform, når de holder ferie. I 2008 ventes antallet af overnatninger af danskere på campingpladserne at nå over ni millioner, en vækst på fire procent i forhold til i fjor, og tyskerne ventes at følge samme vækstrate..

Samlet ventes antallet af overnatninger på de danske campingpladser at vokse med fire procent til 12,2 mio. overnatninger. Det viser det nye CampingBarometer, som Bojesen Consult har udarbejdet for Campingrådet.

Væksten i overnatninger vil ske de fleste steder i landet, men der er en tendens til, at der vil være en lidt større stigning i hovedstaden med seks procent og i Sydjylland med fem procent. Kun Bornholm ventes at gå tilbage med to procent færre overnatninger om i fjor.

Væksten i tyske overnatninger forventes på landsplan at være på fire procent, og de østjyske campingpladser regner med en vækst i tyske overnatninger på hele seks procent.

Tyskerne tilbage»Det er positivt, hvis kurven med tyske overnatninger endelig knækker, og tyskerne for alvor vender tilbage til Danmark på campingferie. Kurven vendte i realiteten i fjor, men det kan ikke ses i statistikkerne på grund af det dårlige vejr i juli. Den forventede fremgang på det tyske marked skyldes helt klart, at tyskerne er blevet mere optimistiske og ser mere lyst på den økonomiske situation,« siger direktør for Campingrådet, Poul Fejer Christiansen.

Han glæder sig ligeledes over, at danskerne i stigende antal har fået øjnene op for, at campingferie er en ferieform, som betyder frihed, aktivitet og nærvær. Antallet af indregistrerede campingvogne er det seneste år steget med godt 5.000 til i alt godt 137.000.

»Samtidig er vi i Danmark dygtige til at tilbyde en meget høj kvalitet på vores campingpladser, og det får danskerne til at holde ferie herhjemme. Campingrådet indførte i fjor et nyt kvalitetsmærke for alle landets godkendte campingpladser, og det har gæsterne taget godt imod. De kan nu se kvaliteten på rengøring, vedligeholdelse med videre på den enkelte campingplads inden for en bestemt stjernegruppe, inden de beslutter sig for, hvilken plads de vil besøge,« siger Poul Fejer Christiansen.