Danskere på banen med elbilssatsning

Danmark har fået en ny elbilproducent. Folkene bag elcykelfirmaet Protanium har etableret elbilfirmaet Lynx og præsenterer i morgen i Dansk Designcenter to nybyggede elbiler - en sportsvogn med tophastighed på 200 km/t og en mindre topersoners bybil.

Foto: Lynxcars.com.
Læs mere
Fold sammen
Det skriver dagbladet Børsen.

Bilerne er baseret på stifternes egen patenterede batteriteknologi, som de nu vil forsøge at gøre til et dansk eksporteventyr af de helt store.

»Vores teknologi er ikke bare på tegnebrættet. Tingene fungerer. Det kan vi vise med vores to nye elbiler,« siger Brian Hoehl, direktør og medstifter af Lynx.

I løbet af de kommende måneder vil Lynx løfte sløret for et nyt samarbejde, der skal føre til 100 elbiler i mellem-klassen, som skal sælges på det danske marked. Det er eksisterende benzinbiler, som skal ombygges til elbiler. Det skal ske efter samme koncept som den Citroën C1 udlejningsfirmaet Sixt har lanceret.

Men selv om Lynx er etableret som selvstændig bilproducent, satser Brian Hoehl og medstifteren Lars Munksø først og fremmest batteriteknologien, der sælges under det selvstændige selskab PositiveBattery.