Danskere investerer millioner i tyske boliger

Nykredit, Sydbank og Spar Nord har samlet 500 af deres kunder, som i gennemsnit har skudt 2,3 mio. kr. hver i et nyt dansk unoteret ejendomsselskab, der satser på boligudlejningsejendomme i de tyske storbyer. Bare ikke Berlin.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mens tyskerne totalt har mistet modet på ejendomsinvesteringer, kaster flere og flere danskere penge i det tyske ejendomsmarked i forventning om, at det da må begynde at stige efter 15 års dødvande. Det skriver Berlingske Business.

500 private danske investorer og en håndfuld institutionelle investorer har netop skudt 1,8 milliarder kr. en i den nye ejendomsfond, Ejendomsselskabet Nordtyskland, som i løbet af året vil have investeret fem milliarder kroner i tyske udlejningsejendomme.

Fonden er styret af Core Property Management, som ejes af Nykredit, Sydbank og Spar Nord og de tre partnere Niels Lorentz Nielsen, John Fisker Bødker og Per Yderholm som sammen har 15 års erfaring med investering i danske udlejningsejendomme.

Lang horisontDe 500 private investorer er rekrutteret fra de tre pengeinstitutters kundekredse, og de har i gennemsnit skudt 2,3 millioner kr. hver i projektet.

- Man skulle mindst tegne sig for 400.000 kr. Det var for at indikere, at det er en meget illikvid investering, og at vi henvender os til folk, der er vant til at investere for en vis beløbsstørrelse. Man skal have en lang investeringshorisont, siger Niels Lorentz Nielsen, der også er adm. direktør for managementselskabet.

Ejendomsselskabet Nordtyskland har allerede købt 66 udlejningsejendomme med 1.600 lejemål i Hamborg, Hannover, Düsseldorf, Köln, Bonn og Frankurt. Købene er delvis finansieret ved danske realkreditlån fra Nykredit

- Vi har købt cirka 25 pct. af den ejendomsmasse på fem milliarder kr., der er målet, og vi venter at investere resten i løbet af året, siger Niels Lorentz Nielsen til Berlingske Business.

I modsætning til de fleste andre danske selskaber, som tilbyder ejendomsinvesteringer i Tyskland, har Ejendomsselskabet Nordtyskland valgt at gå uden om Berlin.

- Berlin er nok tysk regeringsby, men den mangler ganske enkelt det erhvervsøkonomiske grundlag, som er nødvendigt for at skabe en positiv cirkel med økonomisk vækst, nye arbejdspladser og øget tilflytning. Læg detil 120.000 tomme boliger, og det bliver svært at se, hvor lejestigninger og prisstigninger skal komme fra, siger Niels Lorent Nielsen.

Udover de klassiske ejendoms-K/Ser for skatteplagede danske velhavere, kan man investere i tyske ejendomme gennem nogle få danske investeringsforeninger eller børsnoterede ejendomsobligationer.

Satser på BerlinDertil kommer tre relativt nye børsnoterede selskaber, som satser på Berlin. Senest er Griffin III Berlin blevet noteret på fondsbørsen, og i efteråret kom ejendomsselskaberne Victoria Properties og Tower Group på børsen ad bagvejen via de hedengangne Torsana og SIS. Bag Victoria Properties står en eksklusiv kreds af investorer. Initiativtageren er ejendomsinvestoren Lars Thylander, og den første investorkreds består af familien Clausen fra Danfoss, lensgreve Bendt Wedell, arkitektparret bag Privathospitalet Arresødal, Anette og Carsten Følsgaard, samt Hempel-fonden.

Bag Tower Group står den tidligere adm. direktør for ejendomsgiganten Keops, Mads Richardt og Jan Procida.

Klik her for at læse hele historien på Business.dk