Danskere holder fast i Novo-aktien, udlandet sælger ud

Mens udenlandske ejere af Novo Nordisk-aktier sælger ud, køber særligt de danske private investorer op. I en globaliseret aktie-verden er det helt normal, mener aktie- og analysechefer.

Siden august, da Novos halvårsregnskab landede med en nedjustering, er selskabets markedsværdi faldet med over 190 mia. kr. På regnskabsdagen tabte investorerne tabte 70 mia. kr. på 10 minutter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

De to typer af investorer har et forskelligt syn på aktien og tidshorisonten.

»De udenlandske er gået ind i Novo Nordisk, fordi aktien havde momentum. De har hele verden som deres handelsplads. Og når de mener, at det øjeblikkelige momentum er gået af Novo-aktien, skifter de til andre aktier eller sektorer. Danske aktionærer har typisk deres Novo-aktier liggende i pensionsdepoter, og ser Novo som en langsigtet investering,« forklarer Per Hansen, der er investeringsøkonom fra Nordnet, til Jyllands-Posten Erhverv.

Siden august, da Novos halvårsregnskab landede med en nedjustering, er selskabets markedsværdi faldet med over 190 mia. kr. På regnskabsdagen tabte investorerne tabte 70 mia. kr. på 10 minutter.

Mens en stor del udenlandske ejere af Novo-aktier i denne periode solgte ud, valgte flere danske private investorer at købe op som eksempelvis Nordnet og Sydbank.