Danskere elsker dyre Ipads

Den danske onlineforhandler Avelyn fortæller om flyvende salg med 2.000 solgte Ipads til danske kunder.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En genvej til en ukendt leverandør har givet den danske onlineforhandler Avelyn masser af de eftertragtede Ipads på hylderne og kunder i butikken. Avelyns administrerende direktør Anders Ibsen oplyser til Politiken lørdag, at kunderne er strømmet til for at købe Ipads.

»Det er fløjet af sted. Jeg tror, det er den mest populære vare, vi nogensinde har haft på vores webshop«, siger han til Politiken.

Han er hemmelighedsfuld med hensyn til, hvordan han har fået fat i de eftertragtede tabletcomputere fra Apple. Producenten er endnu ikke selv begyndt at importere her til landet, og det betyder, at forhandlere må finde alternative og oftest snirklede veje for at skaffe varen hjem. Anders Ibsen har tidligere sagt til ComON, at importen sker "fuldstændig i overensstemmelse med EU-reglerne".

Hos Avelyn er prisen dobbelt så høj som den pris, kunder betaler i USA, men det bekymrer tilsyneladende ikke de danske kunder, og ifølge Avelyn-direktøren er der allerede blevet solgt 2.000 Ipads til danskerne. Anders Ibsen, mener dog, at prisen er rimelig og hans profit er »ikke særlig stor«, da han både skal betale moms, told og transport.